DESIGNER OUTLET CROATIA

FOTO: POKRAJ IKEE GRADI SE DIZAJNERSKI OUTLET, NAJVEĆI U HRVATSKOJ Već je zakupljeno 50% prostora, otvara se 400 radnih mjesta

 
 Arhiva

Pored zagrebačke robne kuće Ikea gradi se najveći outlet kompleks u Hrvatskoj "Designer Outlet Croatia", u koji tvrtke Ikea Centres i švicarski Mutschler Outlet Holding investiraju 88 milijuna eura, a otvorenje se planira za svibanj iduće godine, istaknuto je u četvrtak prilikom svečanog polaganja kamena temeljca.

Designer Outlet Croatia gradi tvrtka Strabag iz Zagreba, koja je posao dobila na međunarodnom natječaju, a gradnja je planirana u dvije faze, prva s iznosom od oko 60 milijuna eura trebala biti završena u proljeće 2018., a druga u idućih nekoliko godina.

Arhiva
Sylvie Mutschler

"U idućih 6 do 7 godina vjerujemo da će centar biti u potpunosti završen, kao što i vjerujemo u isplativost te investicije. Za sada već imamo zakupljenih 50 posto prostora i želimo time Hrvatsku i Zagreb pozicionirati kao mjesto povoljne kupnje zbog koje se više ne mora odlaziti izvan zemlje", istaknuo je direktor tog outlet centra Branko Mihajlov.

Zagreb, 200717.
IKEA, Alfreda Nobela 2.
Svecanost postavljanja kamena temeljca i pocetak radova Designer Outlet Croatia.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Naglasio je i da su Zagreb izabrali zbog njegove zemljopisne pozicije i razvijenog turizma, dok je blizina Ikee pogodna zbog brojnih kupaca u toj robnoj kući. Kazao je i da im je ciljana publika od oko 5 milijuna kupaca koji su na oko 2 sata vožnje od Zagreba, uključujući BiH, Mađarsku, Sloveniju i druge zemlje regije.

"Centar će zaposliti u svim dućanima oko 400 ljudi i to je zapravo prvi takav centar u ovom dijelu Europe, dok se još jedan sličan gradi i otvara na jesen u Portugalu", rekao je Mihajlov.

Outlet centar će biti na površini od 25 tisuća četvornih metara, imat će oko 150 dućana, odnosno poslovnih prostora, a izgledat će kao mali grad s arhitekturom inspiriranom hrvatskim regijama (Istra, Dalmacija, Slavonija, Zagorje).

Tvrtka Ikea Centres, središnja globalna trgovačka kompanija Ikea Grupe, sa švicarskim Mutschler Outlet Holdingom AG već je surađivala i u realizaciji sličnog projekta u Portugalu.

Outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta, koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara diljem Europe uključujući Shoping Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj te Designer Outlet Soltau u Njemačkoj i druge.

IKEA

Direktor tvrtke ROS Retail Outlet Shopping Thomas Reichenauer istaknuo je da imaju velika očekivanja od zagrebačke lokacije, kao i da je 50 posto predviđenih dućana modni brendovi, dok se ostalo odnosi na razne stvari za kuću, djecu, ljubimce, ugostiteljske objekte i druge sadržaje.

IKEA

Direktor Ikea SEE, koja uključuje i Hrvatsku, Stefan Vanoverbeke izrazio je zadovoljstvo gradnjom centra u blizini robne kuće Ikea kao i rezultatima poslovanja te kuće do sada. Najavio je da Ikea grupa za početak kolovoza priprema otvaranje robne kuće u Beogradu, što će biti druga robna kuća te grupe u ovoj regiji.

Izaslanik hrvatskog premijera, državni tajnik za turizam Frano Matušić ocijenio da je to odličan potez i investicija za obogaćivanje ponude Hrvatske i za dodatno privlačenje turista. "Svi očekuju veliki posjet tom centru, kao i Ikei, i sve to pridonosi razvoju ovog kraja, a to je i šansa i za kontinentalni turizam, jer će posjetitelji zasigurno obići i Zagreb i moguće i druge bliže krajeve", kazao je Matušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:21