O NAGODBI

FRANCK SE OBRUŠIO NA PERUŠKA 'Izvanredna uprava i dalje u koristi savjetnike grupe Borg. Nagodba će ići u korist male, ali moćne grupe vjerovnika...'

Fabris Peruško
 Dragan Matić / CROPIX

Franck je u priopćenju objavljenim kasno u utorak upozorio kako je Trgovački sud u Zagrebu svojim zaključkom od 26. travnja ove godine pozvao izvanrednu upravu da u roku od osam dana dostavi u spis Suda dokumentaciju vezanu uz roll-up kredit i zapisnike sa sjednica privremenog vjerovničko vijeća koje su održane nakon 23. siječnja ove godine, te da je „današnjim uvidom u sudski spis ustanovljeno da te dokumentacije i dalje nema“.

„Zbog toga ne treba ni čuditi da izvanredna uprava i dalje u izradi nagodbe koristi savjetnike poznate javnosti po članstvu u grupi 'Borg'. Rezultat takvog rada bit će konačni prijedlog nagodbe u korist male, ali moćne grupe vjerovnika s nesagledivim štetnim posljedicama za većinu ostalih, koji su potpuno isključeni iz procesa usuglašavanja samoga prijedloga.

Franck još jednom traži da izvanredna uprava obavlja svoju zadaću u skladu sa Zakonom te da u potpunosti poštuje odluke Suda i omogući svim vjerovnicima, odnosno njihovim legitimnim, predstavnicima, da na ravnopravan i pošten način sudjeluju u kreiranju nagodbe“, navodi se u priopćenju Francka.

Jednako tako Franck je podsjetio kako je izvanredna uprava 3. svibnja ove godine objavila priopćenje u kojem tvrdi da će „u idućih nekoliko dana Trgovačkom sudu ponovo predložiti broj članova vjerovničkog vijeća i razvrstavanje vjerovnika u skupine“, a da to nije učinjeno do danas.

„Iz današnjeg javnog nastupa više je nego jasno da izvanredna uprava nema nikakve namjere provoditi Zakon o postupku izvanredne uprave ni omogućiti formiranje vjerovničkog vijeća kao reprezentativnog i legitimnog predstavnika svih vjerovnika, već želi iskoristiti privremeno vjerovničko vijeće u procesu usvajanja nagodbe“, poručili su iz Francka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:25