ŠTEDI VRIJEME I NOVAC

GDJE MOŽETE OBAVITI SHOPPING U PONOĆ? Iz kreveta, a jeftinije i brže od svega na što ste navikli. I bez ikakve gužve...

 Foto: Colourbox

Ušteda vremena, veći izbor, bolji pregled ponude i cijena te ušteda novca na nekoliko različitih razina - rezultirali su sve većom potražnjom, ali i ponudom online trgovina. Strah od krađe identiteta ili novca s bankovnog računa, zamijenilo je zadovoljstvo velikog broja kupaca koji su u online shoppingu pronašli način kako da istovremeno štede vrijeme i novac, dobiju sve potrebne informacije, ali i uživaju u velikom izboru različith brednova.

1. Je li kupovina online sigurna? Kupujete li na provjerenim online platformama - nemate razloga za brigu

Prema istraživanju OECD-a Velika Britanija je zemlja u kojoj 6 od 10 odraslih osoba kupuje online, a trend rasta osjeti se i u Hrvatskoj. Rezultati MasterIndex istraživanja koje je provedeno u suradnji s GfK centrom za istraživanje tržišta, u svibnju 2015. godine pokazalo je kako je 30% svih korisnika kartica povećalo svoju internetsku kupovinu nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, što je više nego u listopadu 2014. Glavni razlozi su ukidanje carinskih nameta i mogućnost isporuke u Hrvatsku. Iako je internetska trgovina jednostavna, popularna i sigurna, sigurnost se i dalje spominje kao prepreka za ovakvu vrstu kupovine.

Mnogi se brinu kako je online kupovina nesigurna i plaše se krađe identiteta i novca s bankovnog računa. Međutim, za to nema nikakvog razloga. Paypal je najpoznatiji svjetski servis za internetske transakcije te se mnogi kupci s razlogom u njega pouzdaju. Kad se jednom registrirate na Paypalu i dobijete podatke kojima možete plaćati, Paypal na sebe snosi rizik činjenice je li neka trgovina sigurna za kupovinu ili ne. Osim toga tu je i zakonska regulativa unutar EU koja vam jamči mogućnost povrata robe unutar 14 dana, ukoliko niste zadovoljni proizvodom.

2. Radno vrijeme? Kad Vama odgovara!

Gdje još možete obaviti shopping u ponoć, iz kreveta, u poluvremenu nogometne utakmice ili između omiljene serije i reprize filma Dnevnik Bridget Jones? Online shopping vam pruža priliku kupovine 24/7. Možete zaviriti u bilo koju trgovinu, bilo kada i pritom uštedjeti dragocjeno vrijeme.

3. Sezonsko sniženje? Svaki dan, neovisno o sezoni!

Online trgovine omogućuju proizvođačima da kupcima kreiraju najpovoljnije cijene jer nema posredstva preprodavača. Mnogi brendovi su vrlo kreativni po pitanju online ponude pa nude brojne popuste, loyalty klub kartice i kupone.

4. Imate li ovo u drugoj boji? Naravno! U drugoj boji i veličini!

U Hrvatskoj mnogi brendovi nisu dostupni ili su im cijene znatno veće nego u ostatku svijeta. Stoga, novac koji biste potrošili na odlazak, primjerice u Italiju, u potpunosti možete pridodati budžetu za shopping i kupiti što želite. Osim toga, online trgovine imaju znatno veći izbor boja, krojeva, općenito modela, pa i veličina.

5. Što je se nepotrebnim troškovima? Nema ih!

Svima nam je poznat shopping koji se mora prikratiti barem jednim odmorom o vidu sladoleda, kave, a nerijetko i obroka. Također, prijevoz do shopping centra ili trgovine često uključuje javni prijevoz koji treba platiti ili trošak za vlastiti automobil. Iako tradicionalno obilaženje trgovina ima svoje čari, neki troškovi ipak nepotrebno smanjuju kućni budžet.

6. Mogu li ovo pronaći po povoljnijoj cijeni? Gotovo sigurno da možete!

Usporedba cijena nigdje nije lakša nego - online. Koliko puta vam se dogodilo da ste jednu te istu stvar u drugoj trgovini pronašli po povoljnijoj cijeni? Pravovremena, jednostavna i precizna usporedba cijena prilikom obilaska trgovina zahtjeva mnogo vremena, a online vas dijeli samo jedan klik od povoljnije kupovine.

7. Jesu li gužve? Ne postoje gužve, postoji samo spor internet!

Kada vama odgovara vrijeme za shopping, odgovara i većini ostalih zaposlenih Hrvatica i Hrvata i zato su gužve neizbježne. Dugi redovi na blagajnama i gužva oko polica mnogima su izvor stresa. Umjesto toga, jednostavno sastavite popis namirnica, klikom miša napunite svoju košaricu i čekajte dostavu na kućni prag u vremenu kad vama to odgovara.

8. Mogu li izbjeći kompulzivni shopping i uštedjeti na kupovini stvari koje mi realno ne trebaju? Jedino online kupovinom možete izbjeći kompulzivni shopping i uštedjeti na kupovini stvari koje vam realno ne trebaju

Manjak izbora, pritisak vremena i slatkorječivost prodavača mogu rezultirati kompulzivnim shoppingom koji vas može baciti u neželjeni minus ili veliko prekoračenje planiranog budžeta. Prilikom online kupovine nema prisutne euforije i pažljivije ćete promisliti prije kupovine nekog bizarnog modnog dodatka.

9. Možete li mi ovo staviti u „posebnu“ vrećicu? Diskrecija zajamčena!

Bez obzira na prirodu stvari koje kupujemo ili njihovu svrhu, katkad želimo potpunu diskreciju prilikom kupovine. Online shopping vam omogućuje upravo to. Bilo da se radi o igračkama za odrasle ili jednostavno ne želite da netko zna za vaš hobi skupljanja salveta - diskrecija je zajamčena u svakom pogledu.

10. Kamo sa svim tim vrećicama? Kojim vrećicama?

Odlazak u kupovinu često je fizički (i psihički) naporan. Od silnog obilaženja trgovina, vraćanja na prvotnu lokaciju pa molbi da vam vrećice sačuvaju na pola sata - mogu se riješiti jednostavnom dostavom na kućnu adresu. Bez silnih vrećica te sa znatnom uštedom vremena i benzina, koristite prednost online kupovine, a to je dostava na kućnu adresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:31