LIKVIDACIJA ILI PREUSTROJ?

GOTOVO JE! DIOKI IDE U STEČAJ Vjerovnici odbili plan nagodbe, prekinuto trgovanje dionicama

ZAGREB - Vjerovnici Diokija nisu na današnjem ročištu prihvatili plan financijskog restrukturiranja te tvrtke, pa će se postupak predstečajne nagodbe nad Diokijem obustaviti, što znači da Dioki ide u stečaj.

Na danas održanom ročištu protiv predloženog plana financijskog restrukturiranja Diokija glasali su predstavnici vjerovnika na koje se odnosi 52,88 posto dugovanja Diokija, a za ih je bilo 41,12 posto.

Na ročištu su bili zastupljeni vjerovnici čija potraživanja prema Diokiju iznose 905,4 milijuna kuna.

Plan financijskog restrukturiranja Diokija nije prihvaćen zbog čega je Nagodbeno vijeće Fine donijelo zaključak da se postupak predstečajne nagodbe obustavlja, što po Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi znači da Dioki ide u stečaj.

Zagrebačka burza danas iza 13,00 sati obustavila je trgovanje dionicom Diokija, sve dok javnost ne bude informirana o ishodu ročišta u postupku predstečajne nagodbe.

"S obzirom da informacija o ishodu ročišta za glasovanje o planu financijskog restrukturiranja predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima", navodi se u priopćenju burze.

Trgovina tom dionicom bit će obustavljena sve dok Dioki ne dostavi obavijest Burzi o rezultatima glasovanja na ročištu.

Do obustave, dionica Diokija bila je među najvećim današnjim gubitnicama. Cijena joj je bila u minusu 5,4 posto, na 24,52 kune, uz promet od 452.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:44