IZLAZ IZ KRIZE

HG Spot mora otpustiti više od pola zaposlenih

Počeo se puniti dućan, što će trajati mjesec dana, a restrukturiranje će kompaniju koštati šest milijuna kuna
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Iako je savjetnik HG Spota Hrvoje Prpić i jedan od njegovih osnivača danas istaknuo kako su loša vremena iza kompanije te da HG Spot ima budućnost, neće moći izbjeći otkaze. Naime, polovica od 228 zaposlenih dobit će otkaz, ali uz otpremnine, a cjelokupno restrukturiranje kompanije HG Spot koštat će šest milijuna kuna.

Osim toga, počeo se i puniti dućan što će, prema Prpićevim riječima, trajati mjesec dana.

Novi identitet

- Napravili smo plan restrukturiranja i s bankama dogovorili refinanciranje. HG Spot neće uspjeti isplatiti glavnicu kredita nego samo kamate. EBITDA će biti pozitivan, a neto dobit negativna zbog amortizacije - istaknuo je Prpić.

Također je priznao kako je htio otkupiti sve dionice Saše Lončara, najvećeg pojedinačnog dioničara, ali nisu se uspjeli dogovoriti oko cijene.

Nadalje, Prpić je naveo da će se kroz godinu dana promijeniti identitet kompanije, a već je promijenjen i njihov web portal.

Milijun kuna za otpremnine

Ljude koji će ostati zaposleni u HG Spotu izabrat će tvrtka za upravljanje ljudskim resursima koju je Prpić angažirao.

Prpić je naglasio da prodavači moraju imati visoku razinu kućnog odgoja te da moraju voljeti kupce, a za svakog zaposlenog provedeno je dubinsko snimanje.

Ostalima će se otkazi početi uručivati u četvrtak, a za otpremnine će biti isplaćeno milijun kuna.

Smjenom Uprave spriječen je bankrot tvrtke

Krajem listopada smijenjena je Uprava HG Spota koja je kompaniju preuzela nakon što ju je Hrvoje Prpić prodao. No, prije toga prethodila je prava agonija, jer se u javnosti spekuliralo da se tvrtka prodaje, a kao glavni kupac često se isticao MSan.

Nakon povratka Prpić je odmah najavio restrukturiranje kompanije koja je skoro bankrotirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:20