HRVATSKO ISTRAŽIVANJE

HRVATI SE NE ODMARAJU, EVO ZA ŠTO ĆE ISKORISTITI LJETO 'Na burzi sam, o moru ni ne razmišljam'

 Dubravko Darabuš/CROPIX

Visoke ljetne temperature ne usporavaju aktivnosti građana kada je posao u pitanju. Kako će konkretno iskoristiti ove ljetne mjesece, istražio je MojPosao u anketi provedenoj na 600 ispitanika.

Većina ispitanika ( 52%) ljeto će iskoristiti za traženje posla. Neki od njih su nezaposleni, dok drugi kažu da su dobili otkaz.

„Na burzi sam pa moram razmišljati o poslu, iako već pet mjeseci ništa. O moru ili odlasku negdje ni ne razmišljam“, priznaje jedan ispitanik.

Ljetne mjesece 20% ispitanika iskoristit će za odmor. Tako jedna ispitanica ističe da je 'neki dan dobila povišicu' pa će uživati u zasluženom odmoru, dok drugi ispitanik dodaje: „Da bi se uopće moglo dalje raditi potrebni su odmor i odmak.“

--> ISTRAŽIVANJE RAZOTKRILO TKO SE NAJVIŠE, A TKO NAJMANJE ODMARA Čak 62 posto Hrvata zadovoljno brojem slobodnih dana

Promjeni posla tijekom ljetnih mjeseci nada se 18% ispitanika koji su u potrazi za 'boljom pozicijom i većom plaćom'.

„Radim kao trgovac i mislim da je vrijeme da nađem nešto manje stresno“, kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje da je vrijeme za promjenu jer svoj posao radi 'već četiri godine'.

Ljetne mjesece za edukaciju će iskoristiti 7% ispitanika, dok će se na traženje povišice i/ili promaknuća odlučiti njih 3%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2022 16:18