VELIK USPJEH

HRVATSKI MAJSTORI ZA SATELITE DOBILI PRVU NARUDŽBU ZA NJIHOV SOFTVER BLINK U tijeku je isporuka, a koristit će za potrebe Europske svemirske agencije

 Amphinicy Technologies

Hrvatska tvrtka specijalizirana za podršku i razvoj softverskih rješenja u satelitskoj industriji, Amphinicy Technologies, dobila je narudžbu za njezin superbrzi sustav za primanje slika Zemlje sa satelita 'Blink', a koji je najbrži na svijetu - čak 20 puta brži od softverskog rješenja koje koristi NASA.

U tijeku je isporuka softvera za najvećeg komercijalnog satelitskog operatora na svijetu, korporaciju SES, a za potrebe Europske svemirske agencije, javlja HRT.

Za razvoj navedenog softvera ova tvrtka je dobila subvenciju od gotovo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava u sklopu europskog projekta 'Obzor 2020.', a sporazum s Europskom komisijom bit će potpisan u travnju.

Inače, 'Blink' je izuzetno brza satelitska telemetrijska akvizicija i rješenje potpuno izgrađeno u softveru. Cilj rješenja je zamjena skupih i teško održivih hardverskih demodulatora koji se trenutno koriste u satelitskoj industriji i pružanje pristupačnog, stabilnog i fleksibilnog rješenja za velike i male satelitske misije, navodi se u sažetku o projektu koji je objavljen na stranicma Europske komisije u svezi s projektom Horizon 2020.

Blink je priznat kao inovativni projekt agencije HAMAG-BICRO u 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:12