ZAŠTITNA OGRADICA

IKEA POVLAČI PROIZVOD OPASAN ZA DJECU 'Padaju niz stepenice, nekima je trebala i hitna pomoć'

 Tomislav Krišto / CROPIX

ZAGREB - Robna kuća IKEA danas je objavila kako iz prodaje povlači zaštitnu ogradicu PATRULL, te poziva sve kupce koji ju imaju da je odmah prestanu koristiti te da ju vrate u robnu kuću, gdje će dobiti puni povrat novca.

IKEA je zaprimila izvješća kupaca prema kojima se PATRULL zaštitna ogradica neočekivano otvorila, a djeca su pala niz stepenice. Prilikom pojedinih nezgoda djeci je bila potrebna medicinska pomoć. Iako je proizvod zadovoljio sve važeće sigurnosne standarde, naknadno provedena istraga nezavisnog instituta pokazala je kako mehanizam za zaključavanje nije pouzdan i predstavlja rizik za malu djecu.

- IKEA ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvoj opasnosti za sigurnost djece. Ljudima želimo ponuditi sigurne i zdrave proizvode, a za nas su djeca najvažniji ljudi na svijetu. Uvijek kada postoje indikacije o sigurnosnim problemima s bilo kojim od naših proizvoda, djelujemo. Za nas je neprihvatljivo da za vrijeme igre postoji rizik od ozljede i zato radi mjera predostrožnosti povlačimo sve PATRULL zaštitne ogradice, rekla je Maria Thörn, menadžerica poslovnog odjela Dječja IKEA.

IKEA u svojem priopćenju naglašava kako želi spriječiti bilo kakav rizik za sigurnost djece i zato poziva sve kupce koji imaju PATRULL zaštitnu ogradicu da ju odmah prestanu koristiti i da ju vrate u robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.

PATRULL zaštitna ogradica, PATRULL KLÄMMA i PATRULL FAST prodavale su se na svim IKEA tržištima. Dokaz o kupnji (račun) nije potreban. Za više informacija možete kontaktirati IKEA-inu službu za kupce na broj 01/445-5444.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:11