OPSESIJA

INFOGRAFIKA: JESTE LI ZALJUBLJENI U SVOJ PROFIL NA FEJSU? Evo koliko doista ljudi vise na društvenim mrežama

Nedavno istraživanje pokazalo je kako korištenje društvenih mreža ima jednake učinke kao i zaljubljenost jer potiče kemijske procese u mozgu i potiče lučenje dopamina - hormona euforije. Ne čudi stoga da je provođenje vremena na društvenim mrežama mnogima postao dio svakodnevnice kojoj se iznova vraćaju.

Facebook, Instagram, Twitter ili LinkedIn - kojom god društvenom mrežom se koristili, na njoj zacijelo provodite više vremena nego što mislite.

28 posto korisnika iPhonea potvrdilo je u istraživanju koje su proveli na SocialMedia Today da provjeravaju društvene mreže čim se probude, dok su još u krevetu, a otkriveno je i da tinejdžeri između 15 i 19 godina dnevno provedu barem tri sata pregledavajući "novosti" i zanimljivosti svojih prijatelja.

Istraživanje je također potvrdilo kako velik broj ispitanika ne može izdražati dulje od nekoliko sati, a da ne pogledaju što se događa na društvenim mrežama.

Procjenjuje se kako na svijetu postoji oko 2,03 milijarde aktivnih korisnika društvenih mreža, a njihov broj (kao i ovisnost) svakim danom sve više raste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:54