POSAOPLUS

KAKO MJERITI ANGAŽIRANOST ZAPOSLENIKA? Istraživanje se provodi tijekom cijele godine, evo koji elementi se istražuju

Angažiranost zaposlenika popularna je tema iz područja ljudskih potencijala jer postoji jasna povezanost razine angažiranosti zaposlenika s uspjehom kompanije.

Mnoga istraživanja pokazuju da organizacije s visoko angažiranim zaposlenicima imaju bolje rezultate na ključnim indikatorima performansi kao što su profitabilnost, produktivnost, zadovoljstvo zaposlenika te stopa zadržavanja radnika.

Iako je mnogi različito definiraju, i praktičari i akademici se slažu da je angažiranost zaposlenika refleksija uvjeta radnog mjesta. Angažirani zaposlenici razmišljaju, ali i osjećaju te djeluju u skladu s ciljevima kompanije.

Najnoviji podaci Gallupovog istraživanja među zaposlenicima u Americi pokazuju da je njih oko 30% angažiranih, a u Njemačkoj samo 15%.

Koliko su (zaista) angažirani vaši zaposlenici?

MojPosao provodi Istraživanje zadovoljstva zaposlenika koje daje brojčane pokazatelje zadovoljstva kroz 9 kategorija te angažiranosti zaposlenika. Istraživanjem se osim uvida u stanje tvrtke, dobiva i usporedba ocjena kategorija zadovoljstva zaposlenika u odnosu na najbolje tvrtke u kategoriji, sve tvrtke koje sudjeluju u istraživanju i u odnosu na tvrtke iste djelatnosti.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika provodi se tijekom cijele godine, a upitnikom se istražuju sljedeći elementi zadovoljstva zaposlenika:

1) Izazovnost radnih zadataka

2) Lojalnost zaposlenika

3) Organizacija rada

4) Radni uvjeti

5) Osobni rast i razvoj

6) Uključenost u donošenje odluka

7) Posvećenost poslu

8) Međuljudski odnosi

9) Komunikacija u tvrtki

Rezultati ostvareni unutar četiri kategorije (osobni rast i razvoj, uključenost u donošenje odluka, međuljudski odnosi te komunikacija u tvrtki) dodatno se analiziraju i vrednuju u okviru zasebne cjeline 'angažiranost zaposlenika'.

Detaljnije informacije o provođenju istraživanja možete pronaći na stranici projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:46