ZA 24 MILIJUNA KUNA

KAMENSKO PRODANO NA DRAŽBI PO NAJNIŽOJ CIJENI Radnice: 'Čisto sumnjamo da će ostati novca za nas'

 Tomislav Krišto/CROPIX

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o prodaji dviju zgrada Kamenskog d.d. u Reljkovićevoj ulici za 24 milijuna kuna, prenosi HRT.

Stečajni upravitelj Zdravko Mitak kazao je da su nekretnine prodane na 14. dražbi, i to po najnižoj cijeni - 24 mil. kuna. Zemljište je inače, procijenjeno na 73,5 mil. kuna.

Nakon usmene javne dražbe 11. ožujka na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Sud je donio rješenje kojim su kupcu ANNI AUREI d.o.o. iz Križevaca, koji je ujedno bio i jedini ponuđač, dosuđene nekretnine.

Radi se o dvjema zgradama i dvorištu površine nešto veće od 6.000 m2.

Danica Radošević, radnica ugašenog pogona Kamenskog, za N1 kaže da ona i njezine kolegice nisu niti bile obaviještene o dražbi. Izjavila je kako se nada, ali i sumnja da će radnice imati išta od prodaje 6000 atraktivnih kvadrata bivše tvornice.

- Prvi platni razred je Partner banka, koja ima potraživanja od 12,5 milijuna kuna plus kamate, koje teku već pet godina. Nakon toga ide podmirenje troškova stečajnog postupka, a znate i da tu idu i komunalije, Kamensko to ne plaća otkad je u blokadi. Hoće li nakon toga išta ostati u stečajnoj masi za radnice, kao i druge vjerovnike? Moramo vjerovati u to, ali čisto sumnjam - kazala nam je Danica Radošević.

Njihova potraživanja, pojašnjava, nisu prioritet, jer se stečaj vodio po starom zakonu, koji je bio na snazi u vrijeme pokretanja, u listopadu 2010. godine.

Stečajni upravitelj joj je kazao kako ne zna kolika su točno potraživanja radnica.

- Rekao mi je da nije siguran oko ukupnog iznosa. Ne znam kako je to moguće - kaže Radošević, dodajući da je kolegicama i njoj tvrtka ostala dužna tri i pol plaće, a nakon otkaza isplaćeno im je samo pola otpremnine i to od Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:48