PROIZVOĐAČ SOFTVERA

Kanadska tvrtka Constellation Software preuzela IN2 grupu

Ante Mandić
 Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Kompanija Constellation Software objavila je da je tvrtka u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njezina podružnica Aquila Software preuzela IN2 grupu, hrvatskog proizvođača softvera i pružatelja informatičkih usluga.

Constellation Software je globalna grupa, sa sjedištem u Torontu, u Kanadi. Utemeljena je 1995. godine, a putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju s više od 13.000 zaposlenika u više od 200 tvrtki na pet kontinenata.

Constellation Software preuzima tvrtke s potencijalom rasta ili tvrtke koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije, priopćeno je u petak.

„Preuzimanje tvrtke IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rješenjima koje pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2”, poručio je Mike Byrne, izvršni direktor tvrtke Aquila Software.

Ante Mandić, osnivač tvrtke i predsjednik Uprave IN2, kazao je, pak, u priopćenju da je IN2 jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki, koja je svojim rastom u proteklih 25 godina sudjelovala u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji.

"Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke", poručio je Mandić.

U nedavnom intervjuu za Hinu Mandić je kazao da je IN2 u proteklih 25 godina izvela više od 200 projekata u Hrvatskoj i svijetu.

Kazao je i da se u posljednjih pet godina, od 2012. do 2017., prosječni godišnji rast prihoda za IN2 Zagreb kretao oko 8 posto, a za cijelu IN2 Grupu oko 13 posto. Istaknuo je i to da trenutno u IN2 grupi ima više od 650 IT stručnjaka.

IN2 je privatna kompanija osnovana 1992., a danas djeluje kao IN2 Grupa, koju čini još niz tvrtki s kojima, osim u Hrvatskoj, posluje u zemalja regije - Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji i Kosovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 03:43