IN2

KANADSKI VLASNICI ODLUČILI Najveću domaću softversku kompaniju odsad će voditi Katarina Šiber Makar

Katarina Šiber Makar
 IN2Tv

Katarina Šiber Makar nova je predsjednica Uprave IN2 grupe, priopćili su danas iz te kompanije. Do promjene na vrhu tvrtke dolazi desetak dana nakon što je ovu najveću domaću softversku kompaniju kupila kanadska tvrtka Constellation Software Inc.

Katarina Šiber Makar dosad je bila članica Uprave.

„IN2 je jedna od najdugovječnijih i najvećih informatičkih tvrtki u regiji. Tvrtka ima impresivnu bazu zadovoljnih korisnika i izvanredne ljude. Takav uspjeh i potencijal rijetka su pojave u bilo kojoj industriji, i predstavljale bi izazov za svakoga. Moj prioritet je da IN2 nastavi poslovati i rasti sa svim pozitivnim osobinama koje cijene naši zaposlenici i klijenti, dok nam pripadnost globalnoj CSI grupaciji sada otvara i posve nove, uzbudljive mogućnosti razvoja. Kroz daljnji razvoj IN2 želimo pružati usluge i softverska rješenja koja na najbolji način zadovoljavaju poslovne potrebe naših klijenata i biti jedan od nositelja procesa digitalizacije u gospodarstvu i javnim servisima“, izjavila je Katarina Šiber Makar, nova predsjednica uprave IN2 grupe.

Kompanija Constellation Software Inc. preuzela je IN2 grupu preko svoje tvrtke kćeri Vela Operating Group, a IN2 će nastaviti djelovati kao samostalna grupa s jakim fokusom na postojeće klijente i tržišta u kojima je IN2 grupa i sad prisutna, istaknuli su iz IN2. Uz to će se, kroz proces suradnje i integracije s Vela grupom, jačati kompetencije i tržišni potencijal kroz iskustva i mogućnosti koje nudi CSI. Podsjetimo, Constellation Software Inc. globalna je grupa sa sjedištem u Kanadi te ima preko 13 tisuća zaposlenika koji rade u više od samostalnih 200 tvrtki na pet kontinenata.

Ante Mandić, osnivač IN2 i dosadašnji vlasnik, postigao je dogovor o akviziciji IN2 grupe s kanadskom grupacijom Constellation Software vodeći se motivom da IN2 zadrži autonomiju i svoje ključne vrijednosti te osigura kompaniji mogućnosti za daljnji rast poslovanja. Ante Mandić ostat će i dalje aktivan u IN2 grupi, i to kao savjetnik Uprave za razvoj poslovanja, stoji u današnjem priopćenju.

Katarina Šiber Makar članica je Uprave IN2 grupe od lipnja 2016., a na to mjesto je došla iz Deutsche Telekoma. Prije toga bila je na upravljačkim pozicijama u Hrvatskom Telekomu, T-Mobileu, Barr Pharmaceuticalsu i Plivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 14:26