Atraktivna menadžerska fotelja

KANDIDATI NAVALILI Stiglo čak 70-ak prijava za Upravu HEP-a, moćni Ličanin ima najviše šanse da bude novi šef

 CROPIX

Interes za čelno mjesto u Hrvatskoj elektroprivredi evidentno je velik. Neslužbene informacije iz izvora bliskih Vladi kažu da je stiglo više od 70 prijava na natječaj za Upravu HEP-a, a od svih, čini se, najbolje kotira ona Nikole Rukavine.

Rukavina, sadašnji pomoćnik direktora HEP Proizvodnje, spominje se kao najizgledniji kandidat za novog šefa Hrvatske elektroprivrede, o čemu se u poslovnim i političkim krugovima spekulira već mjesecima. Štoviše, i za vrijeme MOST-a Rukavina se spominjao u raznim kombinacijama pa i kao mogući budući čelnik HEP-a. Navodno mu je ta pozicija svojedobno već bila ponuđena i to nekoliko puta, ali on ju je odbio.

Inače, Rukavina je član HDZ-a, ali blizak i s HNS-om, a oni koji ga poznaju kažu da se radi o kvalitetnom kadru i čovjeku iz sustava koji u HEP-u radi niz godina. Zovu ga najmoćnijim Ličaninom u Zagrebu. Nekad glavnog skauta propale košarke u Gospiću i bivšeg člana Uprave HEP-a za vrijeme Ivana Mravaka, povezuju i s HDZ-ovcem Darkom Milinovićem, pa se svojedobno pisalo da mu je upravo on svojom političkom moći pomogao da postane član Mravakove Uprave.

Nakon što je Mravak završio u zatvoru zbog malverzacija u HEP-u, Rukavina je smijenjen s mjesta člana Uprave HEP-a te prebačen u HEP Proizvodnju kao direktor. Promjenom političke vlasti i padom HDZ-a imenovan je zamjenikom direktora HEP Proizvodnje, da bi se potom na kraju mandata Kukuriku koalicije vratio na poziciju direktora. Krajem travnja ove godine opet je došlo do promjena te je Uprava HEP-a predvođena Pericom Jukićem, u tri navrata smijenila nekolicinu svojih direktora. Među njima je bio i Rukavina kojeg je na mjestu direktora HEP Proizvodnje zamijenio Željko Starman.

Osim Rukavine, kako je danas objavio Večernji list, na natječaj su se javili sadašnji predsjednik Uprave Perica Jukić, članovi Uprave Tomislav Rosandić i Saša Dujmović, financijski direktor HEP Plina Tomislav Šambić, Mladen Zeljko s Energetskog instituta Hrvoje Požar, energetski stručnjak Milan Puharić i drugi.

Predsjednik i članovi Uprave trebali bi biti izabrani do 1. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:45