Može i 'nepuno radno vrijeme'

KONZUM ZATVARA 105 PRODAVAONICA, A OBJAVIO DA ZAPOŠLJAVA Evo koga sve traže: 'Nudimo rad u kolegijalnoj atmosferi, isplate božićnice, uskrsnice...'

 
 CROPIX
Konzum je raspisao natječaj za nove radnike na pozicijama prodavača, skladištara, mesara, kuhara, vozača, komisionara i dostavljača te tako pozvao sve zainteresirane da se pridruže timu od više od 11.000 zaposlenika diljem Hrvatske, javljaju iz tog maloprodajnog trgovačkog lanca.

Nude, kako ističu, rad u kolegijalnoj radnoj atmosferi, uz brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih obveza, poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa i drugih, kao i redovita primanja koja su nedavno u okviru procesa restrukturiranja povećana za radnike u maloprodaji. Novost je i zapošljavanje na nepuno radno vrijeme, čime se izlazi ususret i omogućava fleksibilnije radno vrijeme roditeljima, studentima i svima kojima je to važno i nužno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.

- Proces restrukturiranja Konzuma koji je u tijeku već pokazuje i prve rezultate. Uspjeli smo stabilizirati poslovanje, zatvoriti dio duga dobavljačima i osigurati redovito podmirivanje obveza prema njima te tako ostvariti redovitu opskrbu naših trgovina robom. Zatvaramo i dio trgovina kako bismo postigli operativnu stabilnost te poboljšali uvjete rada u budućnosti. Iza nas je i uspješna sezona u kojoj su, kao i u ostalim aktivnostima, ključnu ulogu odigrali Konzumovi zaposlenici koji su bili uz kompaniju u najtežim trenucima te potvrdili kako su naš najvredniji resurs - istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Podsjetimo, u okviru procesa restrukturiranja plan je da se do kraja godine zatvori ukupno 105 prodavaonica na području cijele Hrvatske. Riječ je o prodavaonicama koje su neprofitabilne duži period te je izgledno da će nastaviti neprofitabilno poslovati te generirati gubitke. Kako su svojedobno pojasnili, njihovo zatvaranje je nužno kako bi se postigla operativna stabilnost i održivost poslovanja Konzuma i očuvala radna mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:14