Razvojna agencija Zagreb

Kreće novi ciklus "Startup Factory Zagreb" s fondom od 100.000 eura

Tim Vollo
 Marko Todorov / Hanza Media

Na jesen kreće novi ciklus predakceleracijskog programa "Startup Factory Zagreb", putem kojeg će se odabranim timovima sa ciljem poticanja razvoja novih smart city proizvoda i rješenja pružiti mogućnost edukacije, mentorstva te financijske potpore iz fonda od ukupno 100.000 eura, izvijestili su u petak iz Razvojne agencije grada Zagreba, pokretača tog programa.

U sklopu ovogodišnjeg programa, do 20 timova imat će priliku razvijati inovativna rješenja, a nakon selekcijskog procesa odabrani finalisti dobit će infrastrukturnu, edukacijsku, mentorsku i financijsku podršku kroz deset tjednih modula.

Program će se provoditi od listopada do prosinca 2017. u novom prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb, u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma.

Prijave, navodi se u priopćenju, mogu biti iz četiri tematska područja: Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Living – Silver Economy.

Taj javno financirani "no equity" program, odnosno bez ulaska u vlasničku strukturu, pokrenut je prvi put prošle godine.

Timovi Dare2Dream, Freewa, Holy, SightRun i Vollo, koji su prošli taj prvi ciklus, već sada nižu brojne poslovne uspjehe te grade svoju prepoznatljivost na tržištu, navode iz Razvojne agencije grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:52