Iz gubitka u dobit

Lošinjska plovidba: Prihodi porasli 27 posto, najviše zaradili od turizma

Mali Lošinj
 Arhiva

Lošinjska plovidba holding je ostvario konsolidirani dobitak prije poreza u iznosu od 3,29 milijuna kuna. Imateljima kapitala matice pripisan je dobitak u iznosu od 2,84 milijuna kuna, prema nerevidiranom konsolidiranom izvješću objavljenom u srijedu na stranicama Zagrebačke burze.

To predstavlja značajan preokret u odnosu na prethodnu godinu kada je društvo poslovalo s gubitkom. Poslovni prihodi su čak 27% viši u odnosu na prethodnu godinu i nadmašili planirane. U 2017. godini obveza poreza za dobit je u visini 368.286 kuna.

Djelatnost holdinga je popravak brodova, turizam i ugostiteljstvo, vlasnik je ili suvlasnik poduzeća Lošinjska plovidba - Brodogradilište d.o.o. (100 posto), Lošinjska plovidba – Turizam d.o.o. (100 posto) i Morus alba d.o.o. (82,50 posto).Sva poduzeća unutar holdinga poslovala su pozitivno. Najveći dio zarade ostvario je Turizam ( 1,23 milijuna kuna), slijedi Morus alba ( 1,14 milijuna kuna), dok je konsolidirano Brodogradilište ostvarilo dobitak u iznosu od 436.953 kuna.

Lošinjska plovidba je nedavno najavila tri velika projekta u Malom Lošinju. Radi se o izgradnji novog hotela na Rujnici, razvojem nautičko-servisnog centra na području marine Privlaka i brodogradilišta Lošinj te s ulaganjem u kampove Lopari i Rapoća u Nerezinama. Ukupna vrijednost tih investicija procijenjuje se na 60 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2022 05:49