NEZAPAMĆENI INTERES

MATE RIMAC IZAZVAO UZBUNU U SRBIJI Jednom objavom na Facebooku digao javnost na noge, reagirao i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić

 
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Mate Rimac, jedan od najuspješnijih domaćih poduzetnika i vlasnik tvrtke 'Rimac automobili', iz izazvao je nezapamćeni interes u srpskim medijima nakon što je na svom Facebook profilu između ostalog napisao da će jedan njemački automobilski gigant u Srbiji izgraditi proizvodni pogon za električne pogonske sustave.

Napisao je da je bio na sastanku uprave te tvrtke u Njemačkoj, te izrazio žaljenje što nije znao ranije za natječaj jer bi pogurao Hrvatsku.

- Jučer sam bio na skupu Uprave jedne velike njemačke automobilske firme (ima prihode gotovo na razini hrvatskog BDP-a). Tražili su lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u Istočnoj Europi. 15 država se natjecalo. U finalu su ostali Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila niti među ovih 15. Na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine tisuća pogonskih sustava za električne automobile - sustavi koji će pogoniti mnoge europske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske Vlade dogovorili još jedan veliki projekt, no nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to - jer bi pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda i bolje tako - vjerojatno bi bio totalni waste of time - jer ne bi bio prvi put da sam to radio, napisao je Rimac na Facebooku.

Istodobno je Mate Rimac na Facebooku objavio i fotografiju na kojoj se vidi djelić dokumenta, na čijem se dnu nalazi logo BMW-a.

Tragom ovakvih poruka, srpski su se mediji obratili njemačkoj tvrtki od koje su dobili sljedeći odgovor.

– Konačna odluka o lokaciji za izgradnju nove tvornice nije donesena – poručila je za list Politika Sandra Schillmöller, zadužena za komunikacije u „BMV grupi”.

O potencijalnim ulaganjima u Srbiju govorio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se upravo vratio iz službenog posjeta Njemačkoj.

Poručio je da će jedna velika njemačka kompanija u središnjoj Srbiji otvoriti tvornicu u kojoj će zaposliti nekoliko tisuća radnika, ne želeći precizirati o kome se radi.

- Ne smijem govoriti. Šutim jer je to dogovor s investitorom. Kada sve bude dogovoreno onda ću izaći i reći, rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:47