VRHUNSKI MENADŽER

MEĐUNARODNO PRIZNANJE VLAHOVIĆU Predsjednik Uprave Adris Grupe dobio nagradu za životno djelo

‘Adris Grupa je pod Vlahovićevim vodstvom stasala u regionalno značajnu kompaniju’
 Boris Kovačev/CROPIX

Dugogodišnji predsjednik Uprave Adris Grupe Ante Vlahović ovogodišnji je dobitnik prestižne međunarodne nagrade za životno djelo u poduzetništvu “Stvaratelji za stoljeća”.

Vlahoviću će nagrada biti uručena 27. ožujka u Dubrovniku na regionalnom summitu poduzetnika Jugoistočne Europe i Međunarodnog panela stručnjaka “Kuda ide svjetska ekonomija - ekonomija budućnosti?!” Vlahović je nagradu dobio u konkurenciji 340 kandidata iz devet zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Srbija, Slovenija i Švedska). Cijeli izbor trajao je 20 mjeseci, a bili su uključeni brojni poduzetnici, poslovna udruženja, nevladine organizacije i državne institucije.

U obrazloženju nagrade ističe se da je Adris grupa tijekom Vlahovićeva vođenja kompanije prihode povećala deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta. Istodobno, Adris je investirao više od sedam milijardi kuna, od čega u turizam više od tri milijarde kuna.

- Što Adris znači za Hrvatsku i regiju, svjedoči podatak da dnevno u državne proračune uplaćuje više od 12 milijuna kuna ili ukupno godišnje gotovo četiri milijarde kuna. Čak tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 12,6 posto - stoji u obrazloženju.

Ante Vlahović već je nagrađen s više prestižnih priznanja. Uz ostalo, dobitnik je nagrade za najuspješnijeg menadžera u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:31