TRGOVINA

Mercator ipak preuzima Getro?

Vjekoslav Gucić u završnim pregovorima oko prodaje trgovina
 Siniša Sunara/CROPIX

ZAGREB - Slovenski Mercator će, čini se, uskoro preuzeti trgovački lanac Getro u vlasništvu obitelji Gucić.

Nova preslagivanja

Medijske spekulacije koje traju zadnjih nekoliko mjeseci mogle bi se uskoro ostvariti, jer kako je procurilo iz bankarskih krugova, obitelj Gucić i poslovodstvo Mercatora proteklog su vikenda dogovorili detalje prodaje, a ugovor bi se navodno mogao realizirati već do kraja godine. O navodnom sklapanju ugovora još se ne žele očitovati ni u jednom od spomenta dva trgovačka lanca, a priča o spajanju po medijima se povlači već gotovo dvije godine.

Getro je posljednjih godina posustao u razvoju svoje trgovine, što se pokazalo i na njegovim tržišnim udjelima koji su počeli padati. S druge strane, Mercator, nakon što je bio u problemima početkom godine, nedavno je najavio novu etapu u širenju na tržištu regije.

Dugi pregovori

Vlasnik Getroa Vjekoslav Gucić već duže vrijeme pregovara s mnogim trgovačkim kućama o prodaji svog lanca, a spominjao se iznos od 100 milijuna eura, koliko navodno traži za svoj trgovački lanac.

U igri za Getro spominjao se i Agrokor, ali i još neki drugi trgovci, no čini se da je cijena koju je postavio Gucić prevelika s obzirom na to da je kriza poprilično uzdrmala sve igrače na tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 03:56