POSLJEDICE BOLESTI?

Nadan Vidošević napustio mjesto predsjednika Uprave Kraša: Došlo je vrijeme da mlađe snage preuzmu kormilo

 Goran Mehkek/CROPIX

Nadan Vidošević više nije predsjednik Uprave Kraša. Naime, s mjesta šefa tvrtke koju je vodio pet i pol godina danas ga je razriješio Nadzorni odbor Kraša.

Vidošević je, stoji u priopćenju Kraša, sam podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave tvrtke, i to iz osobnih razloga. Poznato je da je Vidošević obolio od virusne upale mozga, koju je dobio od krpelja, zbog čega je nedavno završio i u bolnici.

Unatoč tome, Vidošević ostaje u Krašu kao savjetnik Uprave. Mjesto predsjednika Uprave, pak, preuzeo je 40-godišnji Damir Bulić, koji je svoju karijeru prije 12 godina i počeo u Krašu, a u svibnju ove godine imenovan je za člana Uprave tvrtke.

- Uvjeren sam da će Kraš na najbolji mogući način odgovoriti izazovima, a ja ću kao savjetnik Uprave nastojati maksimalno pomoći svojim iskustvom i savjetima. Ipak, držim da je došlo vrijeme da mlađe snage preuzmu kormilo Kraša, koji je zakoračio u svoje drugo stoljeće - objasnio je Vidošević medijima svoj odlazak s dosadašnje funkcije.

Kraš je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 18,8 milijuna kuna. Za vrijeme njegova mandata na čelu tvrtke, jedan od najvećih poteza kompanije bilo je nedavno preuzimanje osječke Karoline za 7,3 milijuna eura, u koju je Kraš potom investirao još pet milijuna eura.

Za razliku od Kraša, Vidošević ostaje na čelu Hrvatske gospodarske komore (HGK), potvrdili su nam u toj instituciji. U HGK je, naime, nedavno izabran na novi, peti po redu mandat, koji mu traje do 2015. godine. Vidošević HGK vodi od 1995. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:17