JAVNOST DOBRO OBAVIJEŠTENA

NAKON PRIVREMENE OBUSTAVE Na Zagrebačkoj burzi ponovno se trguje dionicama Agrokorovih kompanija

Ante Ramljak
 Darko Tomas / HANZA MEDIA

Dionicama Agrokorovih kompanija izlistanima na Zagrebačkoj burzi od petka ujutro se ponovno trguje, jer Burza smatra da je javnost potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika tog koncerna.

Dionicama osam Agrokorovih kompanija - Leda, Jamnice, Zvijezde, Belja, Vupika, PIK-a Vinkovci, Tiska i Žitnjaka - nije se trgovalo u četvrtak, jer je Burza jučer ujutro privremeno obustavila trgovanje zbog "nepotvrđenih informacija objavljenih u dnevnim elektroničkim tiskovinama da 'je na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora podržan od strane vjerovnika nacrt strukture nagodbe predstavljen od strane savjetnika izvanredne uprave i izvanrednog povjerenika Agrokora prema kojem bi vjerovnici postali novi 100-postotni vlasnici i preuzeli punu operativnu kontrolu nad sustavom Agrokor'.

Burza je tim rješenjem obustavila trgovanje do trenutka dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika.

Današnjim je rješenjem Burza dozvolila nastavak trgovanja dionicama Agrokorovih kompanija, uz obrazloženje da su te tvrtke danas dostavile Burzi obavijest u kojoj navode da su upoznati s javno objavljenim dokumentima na internetskoj stranici Agrokora, i to s dva dokumenta.

"Razumijevanje izdavatelja je da je gore navedeni dokument samo nacrt nagodbe te da nikakav dokument još nije dogovoren niti prihvaćen. Informaciju o učincima dokumenta koji bude prihvaćen dostavit će Zagrebačkoj burzi čim isti budu identificirani i konkretizirani", navodi se u obrazloženju rješenja Burze.

Burza također prenosi kako Agrokorove tvrtke koje kotiraju na Burzi navode i da će sve zaprimljene nove informacije procijeniti i posljedično o tome obavijestiti investicijsku javnost.

Slijedom toga, Burza smatra da je javnost potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika te da ulagatelji raspolažu informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka odnosno da su se stekli uvjeti za fer i pravično trgovanje, pa su stoga prestali razlozi radi kojih je izrečena mjera privremene obustave trgovine, obrazloženje je rješenja o nastavku trgovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2023 08:41