RAT NA TWITTERU

NAKON TRUMPOVIH TWEETOVA O AMAZONU Najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos lakši je za 16 milijardi dolara

Jeff Bezos
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Otkada je američki predsjednik Donald Trump počeo tweetati o Amazonu, izvršni direktor te kompanije i najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos, je izgubio 16 milijardi dolara, izvještava MSN Money.

Njegovo bogatstvo uglavnom se temelji na vrijednosti Amazonove dionice te je prošlog ponedjeljka, 26. ožujka, Bezos “vrijedio” skoro 130 milijardi dolara. Ipak, nakon samo tjedan dana i četiri Trumpova tweeta Amazonova dionica je pala za otprilike deset posto te je tako njegov izvršni direktor ostao bez 16 milijardi dolara.

Naime, Trump je proteklog tjedna napao Amazon i Bezosa za premalo plaćanje poreza i iskorištavanje pošte koja, prema riječima američkog predsjednika, zbog Amazona gubi milijarde dolara. Iako nije sigurno da je Trump uzrok negativnih kretanja dionice na burzi, vjeruje se da je pridonio ovom padu vrijednosti.

“Rat” između Bezosa i Trumpa traje već nekoliko godina. Prije nego što je Trump uopće postao predsjednik, kritizirao je Amazon i Washington Post (koji je u Bezosovu vlasništvu), a nakon što je dobio izbore, vrijednost Amazonove dionice značajno je pala. Negativni tweetovi su se nastavili tijekom Trumpova mandata.

Mnogi tvrde da je razlog ovog animoziteta dublji od Trumpove brige za poštu, prava radnika i plaćanje poreza i da se zapravo radi o Bezosovu bogatstvu. Naime, i nakon što je Bezos izgubio 16 milijardi dolara, njegova vrijednost iznosi 114 milijardi dolara, što znači da je Amazonov izvršni direktor 38 puta bogatiji od američkog predsjednika čija je vrijednost procijenjena na 3 milijarde dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:46