Promjena usred priprema za burzu

Nakon vlasničkog preslagivanja Pevec dobio novog šefa uprave, Darko Šket sada savjetnik

 Davor Pongračić / CROPIX

Jurica Lovrinčević imenovan je predsjednikom Uprave Peveca na mandat od pet godina, a dosadašnji prvi čovjek te kompanije, Darko Šket, imenovan je njegovim savjetnikom. Promjena je to koja je uslijedila nakon nedavnog vlasničkog preslagivanja u kompaniji.

„Pred nama je velik posao jer želimo u budućnosti vidjeti Pevec d.d. kao transparentnu i uspješnu regionalnu kompaniju“, izjava je Lovrinčevića u priopćenju kompanije.

On je nedavno postao član Uprave Peveca zadužen za lanac opskrbe, prodaju i marketing, a jedan je od osnivača tvrtki Dicentra, Filir i Bobi Snacks, u kojima je obnašao dužnost predsjednika uprave. Kako su objavili na internetskoj stranici Peveca, trenutačno je na doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Osječka Dicentra je jedan od Pevecovih dobavljača i suvlasnik s udjelom 10,48 posto.

Darko Šket je bio stečajni upravitelj Peveca, te je vodio kompaniju i četiri godine nakon uspješnog zaključenja tog procesa. U tom je razdoblju taj trgovački lanac udvostručio prihode, objavljeno je ljetos. Također i to da se Pevec priprema se za uvrštenje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze (ZSE), za što su angažirali investicijsku kuću Interkapital.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:41