Kampanja još traje

NEOBIČAN POTEZ VELIKE AUSTRIJSKE HOTELSKE KUĆE KOJA POSLUJE I U HRVATSKOJ Pozvali goste da ulože po 1000 eura u kompaniju kroz crowdfunding

Tvrtka ulagačima jamči kamatu između 3 i 5 posto u razdoblju od pet godina koju, ako to žele, mogu zamijeniti i za vouchere za smještaj
Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Punta Skali u Petrčanima kraj Zadra
 Jure Mišković / CROPIX

Vjerni Falkensteinerovi gosti iz Hrvatske ovih su dana na e-mail adrese primili zanimljivu ponudu: ako žele, imaju priliku investirati u, kako kažu, jednu od najuspješnijih europskih hotelskih grupa, i to kroz poseban crowdinvesting koncept.
Minimalno mogu uložiti tisuću eura, a tvrtka im jamči kamatu između tri i pet posto u razdoblju od pet godina koju, ako to žele, mogu zamijeniti i za vouchere za smještaj u Falkensteinerovim hotelima, uz mogućnost 50 posto popusta za noćenje.

Ideja vodilja

Kampanja traje do 23. listopada, a izdašniji ulagači koji se odvaže odmah uložiti minimum od deset tisuća eura bit će uključeni u posebni VIP Diamond Spirit Club te na godišnjoj razini dobivati jednu besplatnu noć u hotelima i smještaju ove austrijske grupacije.
Kampanja je osmišljena u suradnji s crowdinvesting stručnjacima Finnest.com, a iz odnosa s javnošću Falkensteiner grupacije poručuju kako je ideja bila gostima dati mogućnost da sudjeluju u uspjehu tvrtke.
“Od svojih investitora pravimo goste, a od redovnih gostiju investitore, što se savršeno uklapa u našu tradiciju s obzirom na to da je Falkensteiner u fokusu uvijek imao klijentelu”, rekao je za Jutarnji list Erich Falkensteiner iz Falkensteiner Michaeler Tourism grupacije.

Uložiti u ekspanziju

Kampanja je, nastavlja, počela 21. rujna, a novac koji će se njome prikupiti tvrtka, najavljuje, planira investirati u ekspanziju smještajnih kapaciteta u Njemačkoj, ali i u regiji Alpe-Adria.
Ponuda za ulaganje stigla je na e-mail adrese svih članova njihova Spirit kluba, ali iz tvrtke poručuju kako je mogućnost investiranja ipak ograničena isključivo na njemačke, austrijske, slovačke i hrvatske goste.
“Ovo je naša prva takva kampanja, a tvrtka je dosad od investitora, samo u prvom tjednu kampanje, već prikupila više od milijun eura”, pojasnili su iz Falkensteinera, ali odbili pritom komentirati vijesti da su zainteresirani za kupnju tvrtke HUP Zagreb kojom upravlja hotelijer Anđelko Leko, o čemu je pisao Jutarnji list.

Proces širenja

Ipak, novac koji se prikupi crowdinvesting kampanjom, potvrdili su u odgovoru Jutarnjem listu, među ostalim bit će uložen i u proces širenja na području Hrvatske, uglavnom u neke nove hotele, iako detalje ne žele otkrivati.
“Tvrtka polako investira u postojeće kapacitete u Hrvatskoj, za što je dobar primjer investicija i otvorenje hotela Park Punat u 2017. Također, polako ćemo investirati u nove hotele na području vaše zemlje, u što će biti usmjeren i dio novca iz ove crowdinvesting kampanje”, odgovorili su iz tvrtke.

Dijeljenje uspjeha

Falkensteiner u Hrvatskoj trenutačno ima pet hotela, uglavnom obiteljskih ili wellness, kao i apartmanska naselja u Petrčanama kraj Zadra. Njihova posljednja investicija na području Hrvatske, ona u hotel Park Punat, iznosila je 15 milijuna eura, pri čemu je tvrtka preuredila postojeći hotel, digla mu kategoriju te ga pretvorila u obiteljski hotel sa 194 sobe i 400 ležajeva. Hotel ima i posebnu ponudu za djecu, Falky land s vodenim svijetom, dva bazena i toboganom, a za sljedeću je sezonu već najavljena investicija u kamp Pila vrijedna pet milijuna eura.
“Naša je grupacija u financijskom smislu vrlo stabilna, a za ovu modernu kampanju odlučili smo se kako bismo s novim i sadašnjim gostima mogli podijeliti barem dio svojeg uspjeha”, tvrdi predsjednik Uprave Otmar Michaeler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:48