BUDITE OPTIMISTIČNI

NOVA GENERACIJA: NOVA PRAVILA PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA Ovo su stvari koje biste morali znati

Čelni čovjek iznimno uspješne softverske kuće TimeTrade otkrio je kriterije prema kojima moderni menadžeri biraju svoje zaposlenike, odnosno članove tima.
 Foto: Instagram

Gary Ambrosino ima više od 30 godina iskustva u koordinaciji i biranju zaposlenika, koji su redom uspješni i kreativni individualci .

Dokaz da obrazovanje, iskustvo i veza nisu najvažnija stvar prilikom zapošljavanja - potvrđuju nove generacije leadera koji članove tima biraju po nekim sasvim drugačijim kriterijima.

Prva stvar koja poslodavca zanima je razina motivacije i spreman odgovor na pitanje Čime biste se bavili kada novac ne bi bio bitan?

- Strastvene osobe imat će odličan i živopisan odgovor na to pitanje, a opis će im se podudarat s poslom koji bi trebali raditi kako bi zaradili - otkrio je jednu od najvažnijih osobina svojih zaposlenika Gary.

--> INFOGRAFIKA: FACEBOOK I APPLE SU TAKO USPJELI Slijedite ova načela i pokrenite svoj biznis

Druga stvar koja zanima modernog poslodavca je optimizam.

- Kako bi saznao koliko su optimistični, postavit ću im hipotetsku situaciju temeljem koje ću dobiti uvid u njihovo prethodno iskustvo i temeljem odgovora saznati jesu li, i koliko optimistični - izjavio je čelnik TimeTradea.

Treća bitna stavka prilikom zapošljavanja novog člana tima je uvid u sposobnost pojedinog kandidata da je u stanju završiti posao.

- Važno je razlikovati kandidata koji je neke zadatke izvršio i onog kandidata koji je određene zadatke vidio kako drugi izvršavaju - izjavio je i dodao kako će prednost ipak imati strastvene i optimistične osobe koje će dati sve od sebe da određeni izazov savladaju, čak i ako mu prije nisu bili izloženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:35