DIJELE I STIPENDIJE

NOVA MOGUĆNOST ZA STUDENTE TURIZMA U PULI Od sada će stručnu praksu moći odraditi u agenciji Uniline

Fakultet ekonomije i turizma u Puli
 Goran Sebelic / Hanza Media

Pulski Fakultet ekonomije i turizma (FET) i jedna od najvećih putničkih agencija u državi pulski Uniline potpisali su danas sporazum o suradnji koji će studentima turizma omogućiti stručnu praksu u toj agenciji te gostovanje Unilineovih stručnjaka na fakultetu. Inače, Uniline od ove godine dijeli stipendije studentima u visini od 1200 kuna mjesečno, a posebno želi stipendirati studente na ovom fakultetu.

- Cilj je uspostave suradnje Uniline-a i FET-a unaprijediti kvalitetu obrazovnih programa te olakšati i ubrzati uključivanje diplomiranih studenata u tržište rada čemu Fakultet pridaje osobitu pozornost. Opredjeljenjem za viziju kojom FET vidimo kao društveno odgovoran centar izvrsnosti u visokom obrazovanju i znanosti, te središte poticanja inovativnosti i poduzetničke kulture, jasno smo odredili svoj budući razvoj. Suradnja s gospodarstvom jedno je od ključnih područja djelovanja nezaobilaznih u postizanju navedene vizije, a povezivanje s Unilineom kao jednim od naših najvećih partnera tome će značajno doprinijeti“, kaže dekan Fakulteta izv.prof.dr.sc. Robert Zenzerović.

Žgomba je pojasnio da time žele pokazati kako podržavaju mlade, obrazovane i ambiciozne ljude.

- Dio je to naše sustavne i trajne orijentacije usmjerene ka prepoznavanju i razvijanju ljudskih resursa, koje danas sve više na visokoškolskim ustanovama znaju nazivati – talentima. U sklopu toga započinje ''Semestar Unilineovih stručnjaka'', svake druge srijede od današnjeg dana nadalje sa širokim spektrom tema o odvijanju poslovnih procesa unutar naše kompanije. Organiziramo Dan otvorenih vrata Unilinea za sve zainteresirane studente krajem travnja ove godine, mogućnost obavljanja studentske stručne prakse tijekom proljeća i ljeta te u rujnu u suradnji s Ministarstvom turizma nastavljanje stipendiranja studenata te njihovo zapošljavanje u Unilineu po završetku školovanja. Pozivam mlade kolegice i kolege da prihvate izazov koji im upućujemo i daju najbolje od sebe. Znat ćemo cijeniti njihovo znanje, entuzijazam i energiju, a nadam se da će u skoroj budućnosti upravo oni biti nositelji razvoja hrvatskog gospodarstva, kazao je predsjednik uprave pulske agencije.

Studenti će tako moći putem stručne prakse implementirati stečena znanja i stjecati praktična iskustva. Inače, Uniline posluje u Hrvatskoj i zemljama regije te dalekim azijskim tržištima poput Šangaja u Kini i Seula u Južnoj Koreji. Njihove usluge koristi 380 tisuća gostiju godišnje. Po ukupnom godišnjem prihodu sedma je po veličini kompanija u hrvatskom turističkom sektoru. Danas zapošljava više od 200 zaposlenika prosječne dobi 28,5 godina. FET pak predstavlja drugu najstariju visokoškolsku instituciju iz polja ekonomije u Hrvatskoj koja izvodi preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studijske programe. Pohađa ga čak 1500 studenata, a usporedno s visokoobrazovnim procesom na FET-u se obavlja znanstveno-istraživačka i stručna djelatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:12