PONUDA ZA PREUZIMANJE

Oppenheim ne želi prodati svoje dionice Đakoviću

 Neja Markičević/CROPIX

Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre odbio je zasad prodati svoj paket dionica Đuri Đakoviću jer smatra da ”ionako nije moguće ostvariti postavljeni prag za preuzimanje”.

Riječ je o prilično neuobičajenom dodatku inače pozitivnom mišljenju kompanije kojim se Oppenheim upustio u rizičnu operaciju.

Povlaštena informacija

Đuro Đaković d.d u svojoj je ponudi kao najniži prag za uspjeh transakcije postavio 95-postotno vlasništvo nak Ingrom, što Oppenheim smatra nerealnim jer se više od pet posto Ingrinih dionica danas nalazi pod zalogom.

Riječ je, rekao nam je izvor blisko povezan s transakcijom, o povlaštenoj informaciji s kojom Oppenheim ne bi u ovom trenutku trebao istupati u javnosti.

U priopćenju objavljenom jučer na Zagrebačkoj burzi Ingrina je Uprava inače prihvatila ponudu Đure Đakovića za preuzimanje kompanije, kao i cijenu od 6 kuna po dionici.

Cijena dionice

- Zbog iznimno teške situacije u građevinskom sektoru, sadašnjeg gospodarskog okruženja i rezultata poslovanja Ingre, vrijednost dionice niža je od temeljnog kapitala koji bi po dionici bio 20 kuna i knjigovodstvene vrijednosti dionice - piše u priopćenju.

Članovi Ingrine Uprave zamjeraju pronuditelju ”da nije detaljno elaborirao ka koji će način pridonijeti unaprijeđenju Ingrina poslovanja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:23