RADE NA INTEGRACIJI

OTP GRUPA LANI OSTVARILA NETO DOBIT OD POLA MILIJARDE KUNA Godinu je u grupi obilježilo preuzimanje Splitske banke u svibnju

Balazs Bekeffy predsjednik uprave OTP banke
 Vojko Bašić / HANZA MEDIA

OTP grupa je u 2017. ostvarila računovodstvenu neto dobit od pola milijarde kuna, objavili su u ponedjeljak iz te banke, napominjući kako je godinu obilježilo preuzimanje Splitske banke te da se intenzivno radi na procesu integracije, koji će biti završen do 1. listopada ove godine.

"Proteklu godinu je u OTP grupi obilježilo preuzimanje Splitske banke u svibnju, od kada se intenzivno radi na procesu integracije banaka koji će biti završen do 1. listopada ove godine", ističu iz te banke, dodajući da će spajanjem nastati četvrta po veličini banka u Hrvatskoj.

Uz intenzivnu pripremu integracije, OTP grupa je, kako navode, u 2017.  ostvarila izvrsne poslovne rezultate - s bilancom od 44 milijarde kuna OTP grupa zauzima preko 11 posto tržišnog udjela mjereno veličinom aktive.

Ukupni portfelj bruto kredita obiju banaka iznosi 29 milijardi kuna, a depozitna baza 33 milijarde kuna, što također predstavlja po 11 posto tržišnog udjela.

Iz OTP-a u priopćenju navode da je udjel u segmentu kredita stanovništvu iznadprosječnih 13 posto tržišta, u okviru kojih najveći tržišni udjel imaju auto krediti sa preko 50 posto i gdje je OTP grupa trenutno najjači tržišni igrač.

U segmentu nenamjenskih kredita OTP grupa zauzima 15 posto tržišta.

U priopćenju se navodi i da je mađarska OTP grupa u 2017. godini ostvarila konsolidiranu računovodstvenu dobit od 281,3 milijardi forinti, u usporedbi s baznim razdobljem kad je zabilježeno 202,5 milijarda forinti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. siječanj 2021 07:10