Značenje pelješkog vinara Frane Miloša za dalmatinski vinski sektor i ukupno hrvatski uveliko nadilazi gospodarsko značenje njegove tvrtke Vinifera. Miloš se svojim vinima pozicionirao u usku, ali svima poželjnu tržišnu nišu u koju se plasiraju kompleksnija vina višeg cjenovnog ranga. Za takva je vina osim adekvatne sirovine nužno dugotrajno odležavanje. Milošev Stagnum odležava deset godina, od čega šest godina u hrastovim bačvama i četiri u boci. Kupci takvih vina veoma su zahtjevni. Miloš je prvi vinar koji je počeo proizvodnju plavca malog u najvišoj kategoriji. Danas posebne kategorije plavca malog u ponudi imaju svi poznatiji pelješki i hvarski vinari, a krenuli su i neki istarski. Pokušat će proizvesti teran odležan nekoliko...
VLASNIK VINIFERE
Pelješki vinar Frano Miloš: ‘Hrvatska je tek na putu da postane zemlja vina‘
‘Značajan dio naših vina odležava deset godina. Ove godine preradili smo oko 95 tona grožđa, što je oko 55.000 litara vina‘