Poslali pitanja Upravi

POBUNA MALIH DIONIČARA U PEVECU Zašto je smijenjen Šket? Kako je izabran novi šef Uprave? Hoće li dionice biti uvrštene na uređeno tržište ZSE?

 Davor Pongračić / CROPIX

Udruga malih dioničara zabrinuta je razvojem događaja u Pevecu, zbog čega je šef udruge Hrvoje Marković postavio niz pitanja Upravi, piše Tportal.

Marković napominje kako 'zabrinjavajuće stvari' primjećuje od odlaska Matka Bolanče iz Nadzornog odbora Peveca i dolaska Jurice Lovrinčevića u Upravu. To se pak, dogodilo, podsjeća, kada je Dicentra (Pevecov dobavljač u Lovrinčevićevom vlasništvu) kupila dionice od fondova koje je Bolanča zastupao.

„Mali dioničari se pitaju zašto je smijenjen Davor Šket s obzirom na to da je s Pevecom proveo uspješan stečaj te digao prihode, dobit i kulturu prema zaposlenicima u toj tvrtki. Pitaju i hoće li dionice Peveca, sukladno najavama Uprave, biti uvrštene na uređeno tržište Zagrebačke burze i hoće li prospekt dionica biti podnesen Hanfi“, pita šef Udruge malih dioničara.

Među pitanjima su i ona zašto Lovrinčević nije prijavio OTC transakcije kojima je Dicentra kupila dionice od dioničara koje je u Nadzornom odboru zastupao Bolanča, te zašto ne prijavi „kontinuirano stjecanje dionica od strane Dicentre s obzirom na to da je usko povezan s njom?“

Također, mali dioničari žele znati zašto je Nadzorni odbor za člana, a zatim i za predsjednika Uprave izabrao Lovrinčevića „koji je u sukobu interesa s obzirom na to da ima kontrolu u Dicentri, Pevecovom dobavljaču, te u Filiru, vlasniku i distributeru tvrtke Bobi snacks, a koji su se počeli u rujnu prodavati u prodajnim centrima Peveca?“, prenosi Tportal.

Najveći pojedinačni dioničar Peveca sa 17,5 posto dionica krije se iza skrbničkog računa, no zapravo je riječ o dionicama koje drži Samoborka, piše Tportal. Drugi dioničar po veličini, sa 10,75 posto udjela, je Dicentra, dok treći po veličini ima 5,7 posto dionica, a "Marković vjeruje da se također radi o dionicama koje posredno drži Dicentra".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:22