PRIVATIZACIJA ŠKVEROVA

Popijač: Menadžment Uljanika želi kupiti brodogradilište

U Upravi pulskog Uljanika tvrde da nisu dali ni usmenu, a kamoli pismenu ponudu
 Srećko Niketić / CROPIX

ZAGREB/RIJEKA - To je neka zabuna, netko je nešto krivo čuo ili razumio, menadžment nikome nikada nije dao ponudu o kupnji Uljanika - izjavio je Anton Brajković, predsjednik Uprave pulskog Uljanika, nakon što je ministar gospodarstva Đuro Popijač Vladu dana izvijestio da je u srijedu došla ponuda menadžmenta Uljanika o kupnji tog brodogradilišta.

Šum u komunikaciji

Zbog tog, novog momenta, Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o raspisivanju novog natječaja za drugu fazu privatizacije samo pet brodogradilišta, među kojima nije Uljanik. Novi javni poziv objavit će se do 15. veljače. Rok za podnošenje ponuda bit će 60 dana od objave poziva.

- Za Uljanik nije stavljena ponuda jer je došla ponuda menadžmenta u kojoj su izrazili želju za kupnjom brodogradilišta pa ćemo u idućim danima razjasniti koji bi to bio interes menadžera i interes Vlade. Trebamo provjeriti i s Europskom komisijom - pojasnio je ministar Popijač.

Očito je došlo do šuma u komunikaciji između resornog ministarstva i Uprave. Nakon izjave ministra Popijača, koju je onda demantirala Uprava brodogradilišta, i glasnogovornik ministarstva Tomislav Mazal ponovio je danas da su predstavnici Uljanika iskazali interes da sudjeluju u privatizaciji tog brodogradilišta.

U Upravi Uljanika pak tvrde da nikad nisu poslali ponudu, niti u usmenoj, a još manje pismenoj formi.

Ponuda radnicima

- Na sastanku s ministrom u srijedu navečer, nama je samo rečeno da Vlada donosi odluku o drugom privatizacijskom krugu. Jedini moj komentar bio je da će sigurno biti šanse za prodaju Uljanika ukoliko budu atraktivni kupoprodajni uvjeti - kaže Brajković.

Uprava očekuje da će i ovaj put 25 posto dionica Uljanika biti ponuđeno na otkup radnicima, a među njima će sigurno biti, kaže Brajković, i menadžment tvrtke, ali u potpuno ravnopravnoj poziciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:29