KOPAONIK FORUM

Potpredsjednik Ante Todorić najavio: Agrokor će investirati 100 milijuna eura u Srbiji

Zagreb, 281210.Hotel Westin.Obiljezavanje 60. godina Hrvatskog rukometa.Na slici: Ante Todoric sin vlasnika Agrokor grupe jedan od sponzora.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednik Agrokora Ante Todorić najavio je jučer kako ta tvrtka namjerava u sljedećih godinu dana u svojim poduzećima u Srbiji investirati oko 100 milijuna eura.

Agrokor će u sljedećih godinu dana investirati, što direktno, što indirektno, u naše tvrtke u Srbiji oko 100 milijuna eura”, izjavio je Todorić beogradskoj televiziji B92, tijekom boravka na Kopaonik business forumu 2012.

Poznati mentalitet

Istaknuo je kako ta tvrtka smatra susjedno okruženje prirodnim okolišem u koje će ulagati te da je Agrokoru, kao hrvatskoj tvrtki, poznat mentalitet i tržište u Srbiji te su zato odlučili investirati u toj zemlji. Podsjetio je kako je Agrokor počeo investirati u Srbiji 2003. u tri tvrtke, Frikom, Dijamant i u Ideu te da je do danas investirao 450 milijuna eura čistog kapitala u Srbiju, gdje ima sedam tisuća zaposlenih.

Više od 500 sudionika

“Kopaonik business forum 2012”, koji je počeo u utorak i završava danas, tradicionalni je forum srbijanskih ekonomista, a među više od 500 sudionika su gospodarstvenici, članovi srbijanske vlade, gospodarski stručnjaci, predstavnici međunarodnih financijskih institucija kao i veleposlanici zemalja najvažnijih trgovinskih partnera Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:41