KONKRETNI PROJEKTI

PREMIJER NA SASTANKU S KINESKIM GOSPODARSTVENICIMA Pokazali su poseban interes za ulaganja u Luku Rijeka

 Foto: Facebook/Tihomir Orešković

ZAGREB - Premijer Tihomir Orešković sastao se u utorak u Banskim dvorima s izaslanstvom Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine (NDRC) uz ostalo razgovarao i o konkretnim projektima u području infrastrukture, prometa, energetike i turizma, a kineska je strana pokazala poseban interes za ulaganja u Luku Rijeka.

Kako je priopćeno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, sugovornici su se složili kako će današnji susret dati novi poticaj daljnjem jačanju odnosa Hrvatske i Kine, osobito u području gospodarstva.

Razmotrene su mogućnosti poboljšanja suradnje kroz tri dimenzije - bilateralne odnose, zatim u okviru Europske unije te kroz mehanizam suradnje sa zemljama srednje i istočne Europe (Kina + 16), ističu iz Vlade.

"Izaslanstvo NDRC-a pozdravilo je Inicijativu povezivanja Jadran-Baltik-Crno more, koju smatraju komplementarnom s kineskom inicijativom 'Jedan pojas, jedan put' (One Belt, One Road) te s interesima kineskih investitora. U tom kontekstu razgovaralo se o konkretnim projektima u području infrastrukture, prometa, energetike i turizma, a kineska strana je pokazala poseban interes za ulaganja u Luku Rijeka", zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 11:26