(PRE)SKUP JOINT

PROBLEM KOJI NITKO NIJE OČEKIVAO Proizvodnja trave u SAD-u troši struje kao skoro dva milijuna kućanstava

 Vlado Kos / Cropix

Uzgoj marihuane troši jedan posto američke električne energije, objavila je energetska analitička firma New Frontier Financial Group, u najnovijem izviješću naslovljenom “Illuminating Cannabis: The Future of Energy in the Cannabis Industry” (Osvjetljavanje kanabisa: Budućnost energije u industriji kanabisa). Količina koja se potroši na uzgoj marihuane ekvivalentna je onoj koju potroši milijun i sedamsto tisuća američkih kućanstava (a ona ne troše malo struje) , piše Vice.

Očekuje se da će potrošnja energije za uzgoj marihuane još rasti, s obzirom na trend legalizacije kako potrošnje tako i uzgoja. Kućni uzgoj, ispod lampi, zahtijeva golemu količinu energije ne samo za grijanje indijske konoplje, nego i za zalijevanje i ventilaciju prostorije.

Prema procjenama, za proizvodnju jednog jointa potrebno je onoliko energije koliko potroši prosječna kućna žarulja u 25 sati. Kućni je uzgoj marihuane dakle štetan za okoliš. Za kilogram marihuane treba onoliko energije koliko je potrebno da se automobilom preveze preko cijelih Sjedinjenih Država sedam puta. Očekuje se da će se potrošnja energije za uzgoj kućne marihuane udvostručiti u sljedećih dvadeset godina.

Utoliko, kao bolja opcija predlaže se legalizacija uzgoja na otvorenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:23