NOVE INVESTICIJE

PROMIJENIO MIŠLJENJE Milijarder George Soros ipak se priprema za trgovanje kriptovalutama

George Soros
 Pascal Lauener / REUTERS

Nakon što je u siječnju izjavio kako su kriptovalute „balon”, George Soros, američki investitor mađarskog podrijetla „težak” 24 milijarde dolara, ipak se predomislio i sada planira trgovanje digitalnim valutama, piše Bloomberg.

Naime, milijarder i filantrop kritički se osvrnuo na kriptovalute na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu tvrdeći kako one ne mogu funkcionirati kao pravi novac zbog njihove nestabilnosti. Kako doznaje Bloomberg, situacija se sada promijenila te je Adam Ficher, zadužen za makro investicije u Sorosevom njujorškom fondu, dobio odobrenje za trgovanje virtualnim novcem, no još uvijek se očekuje prvo ulaganje. Ipak, Soros je već indirektno trgovao kriptovalutama. Naime, e-commerce tvrtka Overstock.com u kojoj investitor drži udio prošle je godine bila prva veća kompanija za maloprodaju koja je prihvatila digitalne valute u trgovanju, dodaju.

Prema pisanju Bloomberga, iako je Bitcoin od kraja 2017. godine pao za više od 40 posto, interes svjetskih makro investitora raste. John Burbank iz investicijske tvrtke Passport Capital planira pokretanje dva fonda prikupljanjem 150 milijuna dolara i investiranjem u kriptovalute. Milijarder Alan Howard, menadžer britanskog hedge fonda započeo je s ulaganjem osobnih sredstava u digitalne valute, a planira i investicije u blockchain. Međutim, investitore bi mogla usporiti državna regulacija „kripto svijeta” koja se bliži uslijed sve glasnijih optužbi da je digitalno trgovanje izuzetno podložno prevari, zaključuju na Bloombergu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:06