TRAŽI SE NASLJEDNIK

PROMJENE NA HRVATSKOM RTL-u Direktor napušta televiziju s gubitkom 89,5 milijuna kn

Na funkciju je došao u rujnu 2009., a o odluci je već obavijestio Nadzorni odbor RTL-a
 Srđan Vrančić / Cropix

ZAGREB - Predsjednik Uprave RTL Hrvatske, Johannes Zuell, najavio je odlazak s vodeće pozicije u toj kompaniji. Na funkciju je došao u rujnu 2009., a o odluci je već obavijestio Nadzorni odbor RTL-a. S RTL-a poručuju da Zuell odlazi jer je prihvatio poziciju predsjednika Uprave tvrtke Studio Hamburg, produkcijske kuće u vlasništvu njemačke javne televizije NDR.

Priprema za odlazak

Iako se u priopćenju koje je nakon objave Zuellova odlaska izdao RTL navodi da je tijekom mandata u Hrvatskoj osigurao financijsku stabilnost RTL-a Hrvatska, poslovna izvješća za 2012. ukazuju na to da je RTL, kao i druge televizije, poslovao s minusom od 89,5 milijuna kuna.

U priopćenju RTL-a, uz ocjenu o osiguranju financijske stabilnosti, među ostvarenjima predsjednika Uprave Zuella ističe se produljenje koncesije RTL Televizije na 15 godina, obogaćen portfolio obiteljskih kanala s dva nova - RTL2 i RTL Kockica, te brojne inovativne web-usluge poput RTL-a Sada.

Na čelnim mjestima

Nasljednik još nije imenovan, a dok ne bude, Zuell ostaje predsjednik Uprave. Rodom je iz Nuremberga, a prije dolaska na RTL Hrvatska radio je u tvrtki Aegis Media. Od 1999. do 2007. bio je na raznim izvršnim pozicijama unutar RTL Grupe, uključujući mjesto generalnog direktora RTL Interactive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 16:44