POČETKOM SRPNJA

PROMJENE U RAFINERIJI SISAK Zatvara se postrojenje s benzinom, ali radnici neće ostati bez posla, čak će i plaće ostati iste

 CROPIX

S prvim srpnja zatvara se FCC postrojenje u Rafineriji nafte Sisak, gdje se proizvodi benzin, no nitko od radnika neće biti višak. Napravljen je, kako doznajemo, novi raspored ljudi, prema kojem će njih 40 biti raspoređeno na druga radna mjesta. Čak će im i plaća ostati ista iako će neki s poslom prijeći u niži platni razred.

Novi uvjeti za sisačke radnike rezultat su pregovora Sindikata naftnoga gospodarstva, Sindikata naftne djelatnosti i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala s menadžmentom Ine, oko promjena koje čekaju zaposlene u Rafineriji Sisak. U skladu je to s Deloitteovom analizom koju je naručila Ina, a koja je pokazala da je konverzija Rafinerije nafte Sisak u logistički centar ekonomski najisplativije rješenje.

- Sindikati su od početka bili uvjereni da u Rafineriji Sisak nitko nije višak i to su uspjeli ispregovarati. Istovremeno iniciramo pregovore za otpremnine za radnike koji imaju smanjenu radnu sposobnost, koji je isto 40-ak, godinama sjede i čekaju te primaju plaću - kaže Jasna Pipunić, predsjednica Sindikata naftnog gospodarstva, dodajući da su ispregovarali i da se uskrsnica poveća za 200 kuna. Što se tiče radnika u Sisku koji imaju smanjenu radnu sposobnost, danas kreću pregovori o otpremninama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:17