UGOVOR OD 10 MIL. KN

RIZ ISPORUČIO DVA ODAŠILJAČA U SAUDIJSKU ARABIJU Odašiljački sustavi u cijelosti su proizvod domaćih inženjera i konstruktora

Pogon RIZ-a
 Berislava Picek / Hanza Media

Zagrebačka tvrtka RIZ - Odašiljači jučer je izvijestila da je Saudi Broadcasting Corporationu (SBC), svom dugogodišnjem kupcu iz Saudijske Arabije, isporučila mobilne odašiljačke sustave najnovije tehnologije u sklopu ugovora vrijednog 10 milijuna kuna.

Riječ je o izvoznom poslu, kako su pojasnili iz kompanije u Maksimiru, koji uključuje srednjovalne mobilne radioodašiljače snage 10 kW i 50 kW s pratećom opremom. Ti su odašiljački sustavi u cijelosti proizvod domaćih inženjera i konstruktora, a njima su se RIZ - Odašiljači pozicionirali u svjetski vrh proizvođača radiodifuzne opreme, tvrde oni. Osim toga, isporučeni su i dizel generatori i srednjovalna antena s automatskim hidrauličkim podizanjem visine 60 metara, koja je jedina antena takve karakteristike i visine u svijetu.

SBC je, inače, tijelo vlade Saudijske Arabije koje emitira gotovo sav sadržaj na području Kraljevstva.

Prema posljednjim financijskim izvješćima RIZ - Odašiljača za prošlu poslovnu godinu, taj proizvođač radioodašiljačke opreme lani je ostvario 53,8 milijuna kuna prihoda, no zbog velikih rashoda godinu je završio sa 4,6 milijuna kuna gubitka. Usporedbe radi, 2016. godinu zaključio je sa 606,423 kune dobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:38