SUDJELUJE 1500 ICT STRUČNJAKA

Rovinj: Dodjelom nagrada za najinovativnija softverska rješenja počeli Microsoftovi 12. WinDaysi

 Tea Cimaš/CROPIX

ROVINJ - Dodjelom nagrada za najinovativnija softverska rješenja danas je u Rovinju počela jedna od najvažnijih ICT konferencija u Hrvatskoj 12. po redu Microsoftovi WinDaysi, koji traju do 27. travnja, uz sudjelovanje oko 1.500 sudionika, većinom ICT stručnjaka iz Hrvatske i svijeta.

Konferencija će predstaviti novosti iz svijeta tehnologije te analizirati hrvatske gospodarske trendove.

WinDaysi12 podijeljeni su u dvije potkonferencije - Technology, koja je počela danas, te Business koja će se održati zadnja dva dana konferencije.

Dio nazvan Technolgy danas su u Rovinju u prostoru bivše tvornice TDR svečano otvorili direktori iz Microsofta, među kojima i direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković.

Naglasili su da će se na tom tehnološkom dijelu konferencije održati više od 150 predavanja i 12 praktičnih radionica.

Dodijelili su nagrade za ovu godinu za najbolje softvere, za što se natjecalo 15 projekata finalista nezavisnih proizvođača softvera (ISV – Independent Software Vendors).

Nagradu za najnaprednije tehnološko rješenje osvojila je tvrtka IN2 za aplikaciju KinectIN2, dok je nagradu za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću dobio King ICT za Sustav za podršku Alarm centrali u suradnji s HAK-om.

Nagradu za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću u kategoriji za male tvrtke osvojila je Lama, za sustav EduPlan/EX, dok je najinovativnijim rješenjem startup tvrtke u ovoj godini proglašen Salespod, SaaS sustav za mobilno poslovanje koji je izradila tvrtka Mobilna informatika.

Osim nagrada za softverska rješenja dodijeljena je i posebna nagrada za osobu iz Microsoftove zajednice razvojnih inženjera što je osvojio Domagoj Pavlešić iz tvrtke dizzy.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:47