NAKON SERIJE PREGOVORA

SBERBANK POPUŠTA!? Predsjednik Uprave moćne ruske banke progovorio o dugu Agrokora: 'Bili smo ignorirani, ali sada svjedočimo promjeni situacije'

 
German Gref, generalni direktor Sberbanka
 Sergei Karpukhin / REUTERS

Predsjednik Uprave Sberbanka Herman Gref izjavio je da ta ruska banka, nakon serije pregovora o regulaciji Agrokorova duga, ne isključuje mogućnost omekšavanja svoje pozicije u tom sporu.

"Zasad još ne vidimo konkretne prijedloge o tom pitanju pitanja, ali održali smo seriju pregovora i možemo reći da je ton bio konstruktivan. Smatram da je to pravi put i, ako njime nastavimo, imamo priliku za dogovor", rekao je Gref novinarima.

Dodao je kako su Sberbankove tražbine tijekom godine bile potpuno ignorirane, a njegova prava narušavana. "No, u zadnje vrijeme svjedočimo promjeni takve situacije, pa smo u skladu s tim i mi spremi omekšati svoju poziciju kako bi postala više lojalna", rekao je Gref.

Agrokorov dug Sberbanku iznosi 1,1 milijardu eura. No, u studenom je izvanredna uprava osporila Sberbankove tražbine i time ga isključila iz Vjerovničkog vijeća, a razlogom takvih odluka navedena je Sberbankova tužba za povrat tražbina podnesena u inozemstvu.

Sberbank je tu odluku ocijenio potpuno nekorektnom te naveo da se pitanje prihvaćanja ili odbijanja prava na povrat tražbina ili njihov stavljanje pod sumnju zbog prava da ih se ostvari sudskim putem, može shvatiti kao ucjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2022 19:06