PREUZELI TRI HRVATSKE ZAŠTITARSKE KUĆE

Securitas Hrvatska sa 2200 zaštitara pokriva 15 tržišta

Ovim ulaganjem Securitas postaje konkurencija Sokol Mariću i AKD-u Securitas

Tržište zaštitarskih usluga u Hrvatskoj, vrijedno 1,35 milijardi kuna godišnje, dobilo je novog konkurenta.

Globalna zaštitarska kuća Securitas Grupa, najveći svjetski zaštitarski brand, preuzeo je tri velike hrvatske zaštitarske kuće - Zvonimir Security, Protect i Sigurnost Buzdov, čime je stvorena nova tvrtka - Securitas Hrvatska, u sklopu koje će raditi više od 2200 osoba.

Korporacija Securitas na hrvatskom je tržištu počela ulagati još 2011., kada je kupila tvrtku Zvonimir Security. Od početka ove godine djeluje pod novim imenom, a ovih su joj se dana pridružile i riječki Protect te Sigurnost Buzdov iz Slavonskog Broda. Na čelu Securitasa Hrvatska bit će Trpimir Lučić, nekadašnji izvršni direktor tvrtke Zvonimir Security.

RAT ZAŠTITARA Švedski div Securitas sa 300.000 zaposlenih kupuje hrvatske tvrtke i želi unosne policijske poslove

- Ulaganje Securitasa bila je prva strana investicija na hrvatskom zaštitarskom tržištu. Trenutno pokrivamo oko 15 posto hrvatskog tržišta - rekla je Iva Lučić, komunikacijska menadžerica Securitasa. Pojasnila je da na našem tržištu prednost ima tjelesna zaštita, tehnička zaštita te pratnja novca i dragocjenosti. U porastu i razvoju je usluga integriranih sigurnosnih rješenja. Securitas ima stručni centar u Malmöu u Švedskoj, a u svijetu zapošljava 300.000 zaštitara.

Pregovori sa Securitasom trajali su nekoliko godina. Samo za kupnju 85 posto Zvonimir Securityja i Protecta švedska je tvrtka platila 83 milijuna kuna, Buzov su kupili u 100-postotnom udjelu. Kupnjom tih triju tvrtki, Securitas u Hrvatskoj postaje ozbiljan konkurent Sokol-Mariću i AKD-u, zaštitarskim tvrtkama koje trenutno imaju najveći udio na tržištu. Securitas ima veliko iskustvo u poslovima koji će se u budućnosti otvoriti u nas - rad na aerodromima, kolodvorima, vojnim objektima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 13:04