NAJAVA DOGAĐANJA

SILK ROAD TOURISM CONFERENCE U Dubrovnik dolaze najvažniji predstavnici kineskog turističkog sektora

Arhivska fotografija
 Željko Tutnjević / Dubrovački vjesnik / Hanza Media

Silk Road Tourism Conference, velika konferencija koja spaja glavne kineske gospodarstvenike s regionalnim poduzetnicima, održat će se u Dubrovniku od 24. do 26. travnja. Cilj je ojačati turističku suradnju i prateće djelatnosti, a konferenciju organiziraju Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA), Meritum komunikacije, Silk Road Chamber of International Commerce, grad Dubrovnik, Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Kineska poslovna zajednica pokazuje visok stupanj interesa za suradnjom s hrvatskim i regionalnim poduzetnicima, na što ukazuje i činjenica da je svoj dolazak potvrdio i Wang Shuai, osnivač i predsjednik iYATa, najveće kineske nautičke tvrtke koja sa svojih 10.000 jahti promovira high class turističke pakete za kineske nautičare u svijetu.

Uz njega na konferenciju pristižu i najveći kineski turoperatori, kineska međunarodna gospodarska komora koja umrežava stotinjak gospodarskih komora na Putu svile, zainteresirani kineski investitori te ostali dionici koji prate turističku djelatnost.

"U goste nam, uz uvažene kineske i regionalne gospodarstvenike, dolaze i najviši predstavnici Silk Road Chamber of International Commercea (SRCIC), organizacije koja povezuje stotinjak gospodarskih komora na Putu svile, a čiji je i CSEBA odnedavno punopravni član. Radi se o poslovnom klubu koji svojim ciljanim aktivnostima jača razmjenu između zapadnih zemalja i Kine te utječe na ubrzanje poslovnih procesa kako bi se osnažila ulaganja i proširilo poslovanje te, između ostalog, potaknuo dolazak kineskih turista na Jadran", istaknuo je Mario Rendulić, predsjednik Predsjedništva CSEBAe.

U tri dana konferencije poseban naglasak bit će na temama nautičkog, zdravstvenog i kulturnog turizma, a govorit će se i o investicijskim planovima Silk Road Funda u nekoliko zemalja naše regije.

Budući da su hrvatski turistički kapaciteti još uvijek uglavnom nepoznati kineskom tržištu, Silk Road Tourism Conference svakako predstavlja važno gospodarstveno događanje. Tijekom konferencije potpisat će se i predugovor o snimanju prvog kineskog filma u Hrvatskoj. Program Silk Road Tourism Conference nalazi se na www.silkroad.com.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:35