DIONIČARI DONIJELI ODLUKU

Škegrin fond preuzeli odvjetnik Marijan Hanžeković i Milan Horvat

 Boris Kovacev / CROPIX

Na glavnoj skupštini dioničara investicijskog fonda Quaestus nekretnine d.d. prošloga petka Borislav Škegro glasao je za to da novo upravljačko društvo, Fima Global Invest, Milana Horvata, optuženog u aferi Spice, preuzme njegov dosadašnji fond.

Škegri je Hanfa oduzela pravo da upravlja fondom zbog optužbi za nezakonito poslovanje.

Ipak svi zadovoljni

Najava da će Fima preuzeti bivši Škegrin fond, doznajemo, izazvala je negodovanje među nekim dioničarima koji su smatrali da je to u interesu drugog dioničara fonda - odvjetnika Marijana Hanžekovića koji brani Horvata u aferi Spice! No, drame nije bilo: preuzimanje se dogodilo uz gotovo jednoglasnu odluku dioničara.

Škegro je jedan od dioničara fonda pa je i sam bio na skupštini dioničara.

- Skupština je protekla u pozitivnom ozračju. Naravno da sam glasao za, da novo društvo preuzme fond, kad je starom koje sam vodio oduzeta licenca. Zašto su neki dioničari bili protiv Fime ne znam, to trebate pitati njih - rekao je Škegro.

A pitanja su, doznajemo, postavljali neki dioničari uoči skupštine jer su bili nezadovoljni odabirom društva Fima, smatrajući da je to u Hanžekovićevu interesu. Odvjetnik je, naime, bio i jedan od onih koji su snažno podržali Hanfinu borbu protiv Škegre. Iz izvora bliskog Hanžekoviću doznali smo da je i on, kao i Škegro, zadovoljan skupštinom dioničara. Također doznajemo da vjeruje da će istraga o Škegrinu poslovanju uroditi plodom.

Daleko od ruba zakona

- Sve je tu jasno, nije to bilo poslovanje na rubu zakona, već daleko preko ruba. Hanfa je to sama utvrdila, nije im trebalo puno inputa - prenio nam je izvor blizak odvjetniku. Poslovanje fonda, poručio je pak Škegro, bilo je uredno i u interesu dioničara i investitora.

- Nisam ulagao u projekte Branka Perkovića zbog osobnog prijateljstva, nego zbog dobrih projekata - ponovio je on i istaknuo: - Najviše su kritizirali PB Žitnjak koji je zaradio čistih deset milijuna kuna. I umjesto da nas se pohvali... ( V. N.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:00