Premašili sva očekivanja

'SKUPILI SMO VIŠE NEGO DOVOLJNO, UPLAĆUJTE U DRUGE FILANTROPSKE SVRHE' Za STEM revoluciju u hrvatskim školama Nenad Bakić sada očekuje potporu Vlade

Nenad Bakić
 Željko Puhovski / CROPIX

“Premašili smo osnovni cilj, ali i sva naša očekivanja i zajedno s uplatama pristiglima direktno na račun i najavljenim donacijama, prikupili smo više nego dovoljno sredstava, pa molimo da ne uplaćujete dalje. Predlažemo da sredstva uplatite u druge filantropske svrhe”, stoji u najnovijoj objavi na internetskim stranicama crowdfunding kampanje za uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske škole, koju je pokrenuo poduzetnik i investitor Nenad Bakić kroz projekt Croatian Makers.

Četiri dana prije formalnog kraja kampanje, bilo je prikupljeno 283.014 dolara za projekt opisan kao onaj koji uvodi STEM revoluciju u hrvatske škole.

Idući je korak uključiti što veći broj škola u projekt, obrazovati edukatore, a kako doznajemo od Bakića, zatražit će podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Tražit ćemo Vladu da podrži naš projekt. Usmeno smo već izrazili želju Ministarstvu znanosti i obrazovanja da nas podrži, ali ćemo to danas I pismeno zatražiti. Vlada zna za naš projekt što je jako dobro – rekao je Bakić.

Jučer se i ministar financija Zdravko Marić osvrnuo na projekt Croatian Makers, na predavanju o prioritetima hrvatskog gospodarstva u Cotrugli poslovnoj školi, te najavio da će ga Vlada pratiti.

Govorio je o stimuliranju gospodarskog rasta te problemu javnog duga, kao jednom od ključnih makroekonomskih izazova, te je među ostalim istaknuo kako Hrvatska na kamate za javni dug godišnje troši iznos koji odgovara cijelom proračunu Ministarstva obrazovanja, odnosno 12 milijardi kuna, prenio je tjednik Lider.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:22