VELIKI VODENI PARK

Slovenci: Hrvati napadaju Čatež Fantasylandom

Ambiciozno zdanje kod Samobora bit će samo 15-ak kilometara udaljeno od slovenskih toplica

ZAGREB - “Hrvati napadaju Terme Čatež” naslov je teksta u slovenskom dnevnom listu Finance, objavljenog nakon što je predstavljen projekt Fantasylanda, najvećeg vodenog parka u okruženju, koji se uskoro počinje graditi na ruševinama nekadašnjeg samoborskog Šmidhena.

Slovenci ne kriju da nisu oduševljeni činjenicom da će se takav ambiciozan projekt graditi samo 15-ak kilometara od njihovih Termi Čatež iako je Nevenka Petan iz službe za odnose s javnošću Čateža diplomatski poručila da se ne boje zdrave konkurencije i da pozdravljaju tu hrvatsku investiciju.

Dozvole pribavljene

Činjenica je, međutim, da bi hrvatski Fantasyland, s obzirom na impresivnu veličinu od 56 hektara i mnogo zabavnih sadržaja, mogao uzeti dobar dio zarade Termi Čatež, koje su jedna od najuspješnijih ugostiteljskih tvrtki u ovom dijelu Europe.

Fantasyland je projekt vrijedan 150 milijuna eura, u što je uračunata gradnja vodenog parka, hotelskog kompleksa, zabavnog parka i sportsko-rekreativnog parka. Investitor je dosad nepoznati poduzetnik Slaven Čolak, a predsjednik Uprave Artur Gedike, donedavno izvršni predsjednik brokerske tvrtke Fima. Projekt je, tvrde u Upravi, u završnoj fazi.

- Imamo pravomoćne lokacijske dozvole, radimo na potvrdi glavnog projekta i imamo riješene imovinsko-pravne odnose. Zbog stanja na tržištu kapitala dvaput smo radili studiju izvedivosti, što znači da smo dvaput preispitali uvjete, okolnosti i brojke pod kojima se projekt može početi odvijati. Utvrdili smo da se može realizirati bez ikakvih problema, koristeći vrlo konzervativne pretpostavke - rekao je Artur Gedike.

Grad Samobor je u listopadu tvrtki Fantazija vodeni park d.o.o. izdala lokacijsku dozvolu. Gradnja akvaparka vrijednog 90 milijuna eura prva je faza realizacije projekta i trebala bi početi u ožujku 2010. godine.

Završetak radova predviđen je za lipanj 2011. godine. Fantasyland će zaposliti čak 800 ljudi, od liječnika do spasioca. Nova vodena fantazija obuhvaća gradnju vanjskog vodenog parka na površini od 11 hektara te gradnju unutarnjeg vodenog parka s poliklinikom, wellnessom i ostalim sadržajima površine 45 tisuća četvornih metara.

Cijena novca

Time će veličinom prestići slovenski termalni biser za čak 11 hektara. U Upravi se nadaju da će Termama Čatež uzeti brojne goste iz Hrvatske, Austrije, Srbije, BiH, ali i same Slovenije. Predstoje još samo završni razgovori s potencijalnim kreditorima.

- Kapitala ima, ali je važno pitanje njegove cijene - kažu u Upravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 22:32