VELIKI INTERES

SLOVENCI SE RASPAMETILI NOVOM AVIONSKOM LINIJOM 'Možda se letovi za Dubrovnik i Split produže i nakon kolovoza'

 
Dubrovnik, 170416.Topao proljetni dan turisti su iskoristili za razgledavanje dubrovackih zidina i setnju Stradunom. Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonci Plazibat / CROPIX / CROPIX

Zrakoplovna tvrtka VLM Airlines u utorak započinje s redovnim letovima iz Maribora za Split i Dubrovnik, za koje vlada velik interes među slovenskim turistima koji putuju na Jadran. Budući da iz Ljubljane nema letova za hrvatski obalu, zanimanje je veliko u cijeloj zemlji jer su cijene VLM Airlnesa ekonomične, osobito u usporedbi s cijenama benzina i cestarina za slovenske i hrvatske autoceste, navodi ponedjeljak mariborski list Večer.

Povratna karta iz Maribora za Split može se dobiti već za 78 eura na više, a za Dubrovnik za 98 eura, ovisno o brzini rezervacije, a putnici dobivaju i besplatno parkirališno mjesto na mariborskom aerodromu. Direktor mariborske zračne luke Boris Bobek kazao je da je zadovoljan što je taj aerodrom dobio novu međunarodnu liniju, prvu nakon 2015. godine, kad su ukinuti letovi za London.

Kaže kako postoji mogućnost da se letovi za Split i Dubrovnik, koji su za sada dogovoreni za kolovoz, produže i u posezoni, bude li dovoljno interesa. VLM Airlines će letove iz Maribora za Split i Dubrovnik obavljati zrakoplovima Fokker 50, kapaciteta 50 putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:04