SPAS POSRNULOG DIVA

Slovenski Impol potpisao ugovor o najmu TLM-a i od 10. ožujka kreće proizvodnja s 250 radnika

 Nikolina Vukovic Stipanicev / EPH

S predstavnicima Odbora vjerovnika TLM-a, u četvrtak je u Zagrebu slovenski Impol potpisao ugovor o najmu pogona 'Valjaonice' šibenskog aluminijaša u stečaju te je ugovor ovjeren kod javnog bilježnika. Na temelju ovog ugovora Impol će pokrenuti proizvodnju i 10. ožujka potpisati ugovore o radu sa 250 radnika koji su prije dva mjeseca završili na Zavodu za zapošljavanju.

- Impol se obvezao snositi sve troškove koji mjesečno nastaju u TLM-u u iznosu od šest milijuna kuna, kao i troškove stečajnog postupka od 700 tisuća kuna. Najam će potrajati do okončanja stečaja koji mora završiti u roku od 1,5 godine – kazao je stečajni upravitelja TLM-a Branko Morić.

Zbog preuzimanja TLM-a Slovenci su nedavno osnovali sestrinsku tvrtku Impol Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu, a već je nabavljena i sirovina za proizvodnju aluminijskih proizvoda za potrebe automobilske industrije.

Za podsjetnik je da je oko spašavanja posrnulog šibenskog aluminijaša ključni bio dogovor Impola i DAB-A prema kojemu će slovenska tvrtka otkupiti 250 milijuna potraživanja Jadranske banke prema TLM-u, inače, njegovog najvećeg vjerovnika. Inače, ukupna potraživanja svih vjerovnika prema TLM-u dosegnula se oko 1,6 milijardi kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:09