BAHATI ŠEF ODLAGALIŠTA

SMIJENJEN DIREKTOR KOJI JE SAM SEBI ISPLATIO BONUS OD MILIJUN KUNA Nadzorni odbor odlučivat će o povratu novca, o kaznenoj prijavi se nije razgovaralo

Mladen Jozinović, direktor Piškornice
 Marko Todorov / CROPIX

Kao što se i očekivalo, na današnjoj izvanrednoj sjednici skupštine Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica smijenjen je direktor tvrtke Mladen Jozinović, a imenovan je novi direktor društva, Mladen Ružman, piše list epodravina.hr.

Skupština će poslati nalog Nadzornom odboru da regulira formu prekida radnog odnosa to regulirati povrat sredstava, priopćeno je na sjednici. Sjednica Nadzornog odbora je kroz tjedan dana. O kaznenoj prijavi na skupštini se nije odlučivalo.

Novi direktor je Koprivničanac, bivši HNS-ovac i trenutni zaposlenik HEP-a, koji živi u Zagrebu.

Župan Darko Koren, koji je i predsjednik Skupštine Društva, istaknuo je da Skupština smatra protupravnom isplatu milijunskog bonusa, koji si je priskrbio Jozinović, stoga traže da vrati novac.

Rečeno je da će daljnji koraci Skupštine i Nadzornog odbora biti poduzimani sukladno nalazima revizije koja je u tijeku.

- Padne li odluka za smjenu, direktor će prema zakonu morati dobiti još dvije plaće, a preda li sam ostavku, ta obveza više ne postoji. U ponedjeljak ćemo vidjeti što će biti odlučeno - rekao je prije nekoliko danaa jedan sugovornik Jutarnjeg lista.

To je epilog proizašao iz burnih događanja proteklih dana i tjedana, otkad se pojavila informacija da si je Jozinović isplatio bonus od milijun kuna kao nagradu za pozitivan financijski rezultat tvrtke. Podsjetimo, Piškornica sanacijsko odlagalište lani je imala 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Ukupno je, uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun za uspješno poslovanje.

Sve odluke su jednoglasno donijeli članovi Skupštine, župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

I župan Čačić je istaknuo da su u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.


- Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom – naveo je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:05