POVIJESNI REZULTAT

SPEKTAKULARAN USPJEH: NAPOKON SMO BOLJI I OD ŠVEĐANA I OD NIJEMACA Potvrđeno: Hrvatska ima najbolji mobilni internet u Europi!

 
Hrvatski Telekom jutros je na svečanosti "The Power of Network" objavio rezultate međunarodnog i neovisnog testiranja mreže kompanije P3 Communications, koje je pokazalo kako HT ima najbolju mobilnu podatkovnu i govornu uslugu među svim mrežama u Hrvatskoj.

Ova telekomunikacijska kompanija time je primila P3 „Best in Test“ certifikat, međunarodno priznat dokaz kvalitete mreže: - P3 certifikat je u svijetu telekoma ono što je Oscar u filmskoj industriji, a Emmy u glazbenoj industriji. Hrvatski Telekom ima najbolje rezultate u obje kategorije - kvaliteti podatkovne, ali i govorne usluge, naglasio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma te glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije.

Tijekom P3 testiranja provedenog od 28. rujna do 7. listopada HT-ova mreža prikupila je 918 od mogućih 1000 bodova, što je najbolji rezultat u povijesti P3 mjerenja u Hrvatskoj. Time je HT pokazao da ima najbolju mobilnu uslugu u Hrvatskoj, odnosno najbolje korisničko iskustvo, naglasili su iz te kompanije.

Kada govorimo o mobilnom internetu, to znači da su P3 mjerenja pokazala kako je pretraživanje najbrže preko mreže HT-a, koja ima najbrži prijenos podataka, kao i top performanse u Europi što se tiče videoreprodukcije. Naime, HT ima najbolju podatkovnu mrežu u Europi s 577 bodova u Hrvatskoj od mogućih 600, što je unapređenje za više od sto bodova u posljednje dvije godine.


"HT danas nudi najveće brzine mobilne mreže do 350 Mbit/s, dok u Karlovcu započinje pilot-projekt gdje će korisnicima biti omogućen download do 550 Mbit/s. Riječ je o prvoj komercijalnoj primjeni tehnologije višestrukih antenskih sustava koja predstavlja temelj 5G mreža", priopćili su iz HT-a.

Zagreb, 271117.
Mihanoviceva ulica.
U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade Davor Tomaskovic i Boris Drilo, celni ljudi HT-a, predstavili su osvajanje nagrade P3 i najbolje rezultate testa brzine i kvalitete u Republici Hrvatskoj.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX


Također, povećavaju se brzine i širi se pokrivenost fiksnim širokopojasnim internetom. Do kraja godine pristupnim brzinama većim od 30 Mbit/s bit će pokriveno 876 tisuća, odnosno 58 posto ukupnog broja kućanstava u Hrvatskoj. Uz to, optički pristup internetu bit će omogućen za 378 tisuća odnosno za 25 posto kućanstava. Sve to upućuje kako će na valu kontinuiranih investicijskih ciklusa, HT grupa samostalno ispuniti 70 posto ciljeva Digitalne agende 2020 za Hrvatsku, istaknuto je na svečanosti "The Power of Network."


Što se govorne usluge tiče, P3 testiranja mreže pokazala su kako je Hrvatski Telekom prvi na tržištu 4G govora, što podrazumijeva i kraće vrijeme uspostave poziva i 20-50 posto bržu uspostavu u odnosu na druge, kao i 16 posto višu kvalitetu zvuka.


„Hrvatski Telekom je u 2017. za 178 milijuna kuna povećao ulaganja u infrastrukturu i tehnologiju. Upravo su P3 rezultati dokaz visoke kvalitete usluge koju hrvatski korisnici već danas radi toga imaju. Također, izvrsnost HT-ove mreže je vidljiva i u usporedbi s vodećim europskim tržištima, posebice u segmentu pristupa internetskim uslugama. Nastavljamo sa snažnim ulaganjem i razvojem svih segmenata tehnologije: agregacijske IP jezgrene mreže, pristupne mreže, servisne platforme i IT sustava i na taj način pripremamo Hrvatsku za novi val tehnoloških promjena“, izjavio je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:34